Norvēģija ir labākā vieta pasaulē, kur dzīvot. Latvija 48. vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pirmdien publicētajā ANO pētījumā par labāko valsti pasaulē, kur dzīvot, atzīta Norvēģija. Latvija ieņēmusi 48. vietu, nedaudz atpaliekot no kaimiņiem — Igaunijas un Lietuvas, vēsta «Reuters».

Igaunija šajā pētījumā ieņēmusi 40. vietu, savukārt Lietuva — 46. pozīciju. 

Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) indekss

Ņemot vērā datus, kas iegūti pirms ekonomiskās krīzes pasaulē, augstākie dzīves standarti pasaulē bijuši Norvēģijā, Austrālijā un Īslandē. Savukārt sliktākā dzīve bijusi tādās valstīs kā Nigērija un Afganistāna.

Atsevišķos rādītājos Latvija ieņem augstu vietu. Piemēram, pētījumā secināts, ka Latvijā 99,8% iedzīvotāji, kas vecāki par 15 gadiem, prot lasīt un rakstīt. Šajā radītājā mūsu valsts ieņem 4. vietu pasaulē.

Pēc izglītības iestāžu apmeklētāju īpatsvara Latvija ar 90,2% ieņem 31. vietu pasaulē. Pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju, esam 51. vietā pasaulē.

Vissliktākais rādītājs Latvijai ir paredzamā mūža ilguma ziņā — 72,3 gadi, 75. vieta starp visām pētījumā iekļautajām valstīm.

Pētījumā salīdzināti 182 pasaules valstīs iegūti dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu