Nosaki dienā nepieciešamo šķidruma daudzumu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Katra cilvēka vajadzība pēc ūdens atkarīga no daudziem faktoriem, ieskaitot veselības stāvokli, dzīvesveidu, darbu un klimatu. Joprojām daudzi nezina, cik daudz šķidruma viņiem jāpatērē katru dienu. «Bonaqua» mājaslapā pieejams vienkāršs un ērts šķidruma kalkulators, lai varētu noteikt, cik daudz šķidruma katram ik dienu jāpatērē.

«Dehidratācija cilvēka organismā sākas daudz ātrāk, pirms mēs sākam sajust slāpes. Cilvēks bez pārtikas var izdzīvot nedēļām ilgi, bet bez šķidruma — tikai pāris dienu. Zinātnieku pētījumi pierādījuši, ka cilvēka organisms svīšanas rezultātā zaudē 2% ķermeņa svara, bet tajā pašā laikā tas zaudē 20% no savas efektivitātes. Vairāk nekā 2% svara zaudējums dehidratācijas rezultātā var radīt nopietnas veselības problēmas. Īpaši vasarā svarīgi patērēt pietiekami daudz šķidruma, lai izvairītos no atūdeņošanās,» skaidro uztura speciāliste Signe Rinkule. 

Lai noskaidrotu tieši tev nepieciešamo šķidruma daudzumu, šķidruma kalkulatorā, kas atrodas «Bonaqua» mājaslapā, jāievada savs dzimums, vecums un svars. Kalkulators veic aprēķinus un rezultātā parāda, cik glāzes šķidruma būtu jāpatērē ik dienu. «Mūsu klimatā cilvēkam parasti nepieciešams 1 ml šķidruma uz katru dienas laikā apēsto kaloriju, kas nozīmē, ka vidēji ik dienu jāizder 2,5–3 litri šķidruma. Patērētais ūdens daudzums, protams, arī atkarīgs no fiziskās slodzes un laika apstākļiem,» stāsta Signe Rinkule. Papildu šķidruma kalkulatoram «Bonaqua» mājaslapā lejupielādei pieejams arī vidžets, kas sniedz ieteikumus un informāciju par šķidruma daudzumu tieši tavā datora ekrānā, turklāt ļauj tev veidot piezīmes un sūtīt tās saviem draugiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu