Nosaukts Latvijas U-20 basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gintaras Šiuparys

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs nosaucis 12 spēlētājus, kas pēc nepilnas nedēļas Tallinā uzsāks dalību Eiropas čempionātā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirms tam gan pēdējā pārbaudes spēlē piektdien Latvijas U-20 izlase Valmierā sacentīsies ar Zviedrijas vienaudžiem. Šī spēle sākotnēji bija plānota Priekuļos, tomēr tagad tās norises vieta ir pārcelta.

«No 14 basketbolistiem, kuri piedalījās pēdējā treniņciklā, čempionātā nepiedalīsies Artūrs Lūsis un Roberts Krastiņš. Uz ceturtā numura pozīciju bija liela konkurence un Artūram priekšā bija gan Ojārs Siliņš un Jānis Bērziņš, gan Pēteris Rēķis, kurš nepieciešamības gadījumā var spēlēt arī piektajā pozīcijā,» izteicies Štālbergs. «Savukārt Robertu iegāž nepietiekamais lēmumu pieņemšanas ātrums. Tas nāk līdz ar pieredzi, un Robertam vēl būs iespēja U-20 izlasē spēlēt arī nākamgad.»

«Treniņos jau sākam mērķtiecīgi gatavoties Eiropas čempionāta pirmajai spēlei ar Izraēlas komandu. Pārbaudes mačā ar Zviedrijas komandu pārbaudīsim iestrādes. Ceru, ka būsim izlabojuši vismaz daļu kļūdu, kuras esam pieļāvuši iepriekš,» atzina Štālbergs.

Eiropas čempionātā Tallinā Latvijas komanda grupas turnīrā spēlēs ar Izraēlas (9.jūlijā), Krievijas (10.), Bulgārijas (11.) un Spānijas (12.) komandām. Grupas trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām, divām pārējām nāksies sargāt vietu A līgā.

Kā ziņots, gatavojoties Eiropas čempionātam, U-20 vīriešu izlase aizvadīja deviņu spēļu turneju pa Ķīnu. Trīs pārbaudes turnīru ciklā Latvija sacentās ar Ķīnas un Kanādas studentu izlasēm, kuras gatavojas startam šomēnes gaidāmajai pasaules Universiādei, kā arī pāris gadus vecāku amerikāņu spēlētāju sastādīto komandu. Uzvaru Latvijas izlase izcīnīja vienīgi pašā pirmajā mačā, kad ar 67:65 pārspēja ASV komandu, bet vairākos mačos ar ķīniešiem pie panākumiem traucējusi tikt klaji tendencioza tiesāšana.

Savukārt pirmdien U-20 izlase vien ar 82:80 pieveica ļoti daudzsološo Latvijas U-18 valstsvienību.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas «Lietkabelis», Lietuva) un Ingus Jakovičs («Liepāja»/«Triobet»); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - «Ventspils Augstskola») un Roberts Krūmiņš («Liepāja»/«Triobet»); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas «Trenkwalder», Itālija), Jānis Bērziņš («Valmiera»), Roberts Stumbris («Jūrmala»/«Fēnikss») un Pēteris Rēķis («Latvijas Universitāte»); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - «Ventspils Augstskola») un Elvis Saulītis («Valmiera»).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu