Noskaidrotas desmit ietekmīgākās Latvijas politiskās «Twitter» balsis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sabiedrisko attiecību tīkls «Mediju Tilts/Burson-Marsteller» trešdien publiskoja TOP 10 ietekmīgākās politiskās «Twitter» balsis Latvijā.

Kā portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Basevičs, Latvijā publiskotais saraksts ir daļa no pētījuma «G-20 ietekmētāji».

Desmit visietekmīgākie «Twitter» konti Latvijā ir Venstpils mērs Aivars Lembergs (@AivarsLembergs), izglītības ministrs Roberts Ķīlis (@cantab3 Roberts), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (@EdmundsSprudzs), sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks (@JurgisLiepnieks), Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (@Loskutovs), žurnālists Māris Zanders (@Maris_Zanders), žurnāla «Ir» galvenā redaktore Nellija Ločmele (@NellijaL), Rīgas mērs Nils Ušakovs (@nilushakov) un ministru prezidents Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis).

Jānorāda, ka ietekmīgākie Latvijas «Twitter» kontu turētāju vārdi ir sarindoti alfabēta secībā.

Desmit ietekmīgākie politiskie tvītotāji tika noteikti, izmatojot datus no «Klout», kas tiek izmantots «Twitter» konta ietekmes mērīšanai. «Klout» analizē iesaistes līmeni sociālajos tīklos un veido «Klout Score» jeb punktu reitingu, kas ir balstīts uz mērījumos iegūtajiem datiem, tādējādi palīdzot lietotājiem noteikt savu ietekmes līmeni sociālajos tīklos.

Pētījums atklāj, ka starp politiskajiem tvītotājiem Latvijā ir politiķi, žurnālisti, politiskie konsultanti.

Iegūtie dati parāda, ka vidējais ietekmīgo «Twitter» lietotāju sekotāju skaits ir 7087, 90 dienās veikto retvītu skaits 1724, pieminēšanu skaits 90 dienu laikā - 1062.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu