Noskaidrotas iedzīvotāju vērtējumā drošākās bankas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

65,2% Latvijas iedzīvotāju par drošu banku uzskata «Swedbank», 53,3% - «SEB banku», bet 31,8% - «DNB banku», liecina aģentūras LETA un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Aptaujā tika vaicāts, kuras no 27 minētajām bankām respondents uzskata par drošām.

Saskaņā ar šo aptauju drošāko banku topa pirmajā trijniekā ierindojas «Swedbank», «SEB banka» un «DNB banka».

Ceturtajā vietā ierindojusies «Nordea banka», kuru par drošu uzskata 21,3% aptaujāto, bet piektajā - «Citadele banka», kuru par drošu atzinuši 17,6% aptaujāto.

13,4% aptaujāto par drošu uzskata «Latvijas Hipotēku un zemes banku», 9,2% - «Norvik banku», 7,5% - «GE Money banku», 4,2% - «Rietumu banku», 3,8% - «Privatbank», 3,4% - «Danske banku», 2,4% - «Latvijas Pasta banku», tikpat arī «SMP Bank», 2,3% - «UniCredit Bank», tikpat arī «ABLV Bank».

17,1% aptaujāto bija grūti atbildēt uz jautājumu, kuras bankas viņi uzskata par drošām.

Aptauju pētījumu centrs SKDS veica jūnija sākumā, visā Latvijā ar interneta aptauju (WAPI) izvaicājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Šāda aptauja tika veikta arī pērn. Arī pagājušajā gadā iedzīvotāji par drošākajām uzskatīja «Swedbank», «SEB banku» un «DNB banku», kas pērn strādāja ar zīmolu «DnB Nord banka».

Aptauju rezultāti rāda, ka «Swedbank», par spīti pagājušajā gada nogalē izskanējušam baumu vilnim, ne tikai pārliecinoši saglabājusi pirmo pozīciju, bet, salīdzinot ar pagājušo gadu, respondentu uzticība «Swedbank» augusi par 6,9 procentpunktiem. Kopumā respondentu uzticība augusi visām lielākajām bankām, un vislielākais pieaugums ir bankai «Citadele» - par 8,5 procentpunktiem.

Ceturtajā vietā pagājušajā gadā veiktajā iedzīvotāju aptaujā par to, kuras bankas viņi uzskata par drošām, ierindojās «Latvijas Krājbanka», kuru par drošu uzskatīja 25,6% aptaujāto.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pērn 21.novembrī nolēma apturēt visu «Latvijas Krājbankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu, jo bankā tika konstatēts līdzekļu iztrūkums.

Gan šogad, gan pērn veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti iekļauti aģentūras LETA Banku apskatā, kas iznāk reizi mēnesī, iepazīstinot ar aktualitātēm komercbanku darbībā pasaulē un Latvijā, kā arī salīdzinot Baltijas valstu banku sistēmas galvenos rādītājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu