Noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pieaicinot restorānu nozares profesionāļus, ekspertus un gardēžus, noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā. Par «Ekselence labāko restorānu Latvijā 2013» atzīts restorāns «Vincents», otrajā vietā 50 labāko restorānu sarakstā ierindojies «Bibliotēka No.1 restorāns», bet godpilno trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt!».

«Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013» sarakstu noteica atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms restorānu nozares profesionāļi, gardēži un eksperti sastādīja savu individuālo labāko restorānu sarakstu un tad - katru no restorāniem izvērtēja, piešķirot punktus. Papildus tika izveidota arī neatkarīga žūrija, kuras sastāvā darbojās gardēži un restorānu eksperti Juris Šleiers, Aija Simsone, Jānis Ozols, Signe Meirāne, Normunds Norenbergs, Signe Šēnfelde, Einārs Zalcmanis, Gints Sniedze un citi eksperti, kuri pēc restorānu apmeklējuma sniedza savu novērtējumu. «Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013» vietu sadalījums tika noskaidrots, ņemot vērā gan profesionāļu, gan žūrijas vērtējumus.

«Esam gandarīti, ka beidzot ir izdevies radīt taustāmu orientieri Latvijas restorānu kultūras pasaulē, pēc kura vadīties varēs kā Latvijas iedzīvotāji, tā ārvalstu viesi. Mēs ceram, ka «Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013» saraksts kalpos arī kā papildu dzinulis restorāniem turpināt tiekties pēc izcilības un apmierināt pat visizmalcinātākās kulinārās gaumes,» papildina Ilze Blauberga, Ekselence zīmola vadītāja (Food Union).

Būtiski piebilst, ka restorāni nevarēja sevi nominēt vai kā citādi pieteikt konkursam, jo tas ir neatkarīgs un objektīvs vērtējums, kas iespējams pateicoties ģenerālsponsora «Ekselence» un sponsoru «Arkolat» un «Dansukker» atbalstam. Vērtējot restorānus, tie netika savstarpēji salīdzināti, jo katram restorānam ir sava, unikāla būtība. Svarīgi ir ņemt vērā to, kādu ceļu restorāns vēlējies iet un cik precīzi tas atbilst savai tematikai un, jo mazāk restorāns cenšas kādam līdzināties, jo labāks būs rezultāts. Šādu pieeju izmanto daudzviet pasaulē, jo netiek salīdzinātas nesalīdzināmas vērtības.

«Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013» sarakstā iekļuvuši septiņi restorāni, kas neatrodas Rīgā un projekta iniciators Normunds Norenbergs pauž cerību, ka turpmāk šī tendence tikai pieaugs: «Svarīga ir restorānu kultūras attīstība visā Latvijā, tādēļ mums jāpriecājas par katru reģionu restorānu, kurš iekļuvis labāko vidū».

Konkursa sponsora «Arkolat» prezidente Daina Pečate uzsver, ka «restorānu kultūra Latvijā attīstās. No sava biznesa viedokļa skatoties, varu teikt, ka restorānu īpašnieku prasības pret galda kultūru, traukiem, ēst gatavošanas profesionālo tehniku ar katru gadu aug. Un tāpēc ir arī rezultāts – cilvēki arvien biežāk ietur pusdienas ārpus biroja un mājām. Par to man ir liels prieks».

Paralēli labāko restorānu sarakstam, tika izveidotas arī vairākas nominācijas, un par autentiskāko cittautu restorānu atzīts uzbeku restorāns «Uzbekistāna», «Dansukker» labākās konditorejas titulu ieguvusi «Kūkotava», savukārt «Arkolat» labākais jaunais restorāns ir «Mio».

Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013

Vieta

Nosaukums

Vieta

Nosaukums

1

Vincents

26

Melnie mūki

2

Bibliotēka No. 1 Restorāns

27

Ecocatering Telpa

3

Tam labam būs augt!

28

Garage

4

Bergs

29

Umami

5

Kaļķu vārti

30

Mālpils muiža

6

Riviera

31

Piramīda

7

Pinot

32

Skrundas muiža

8

36. līnija

33

Rossini

9

Zivju restorāns Le Dome

34

Māja

10

Elements

35

Cotton

11

International SV

36

Čarlstons

12

Monterosso

37

Kilimanjaro

13

Burkāns

38

La Boheme

14

Neiburgs

39

Fabrikas restorāns

15

Gastronome

40

Teātra restorāns

16

Ostas skati

41

B bāra restorāns

17

Koya

42

Vairāk saules

18

Elmāro (iepriekš HE’s)

43

Fazenda

19

Uzbekistāna

44

Piano

20

Caviar club

45

Ribs and Rock

21

Dikļu pils restorāns

46

Olive Oil trading Co

22

Dominicanes

47

Muklājs

23

Osiriss

48

Eksports

24

Tinto

49

Rātes vārti

25

Amarone

50

Vinometr

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu