Noskaidroti aizvadītā gada iekārojamākie darba devēji (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 21. janvārī, norisinājās gadskārtējā speciālistu darba portāla «www.cvmarket.lv» rīkotā konference «Iekārojamākais Latvijas darba devējs 2013», kuras ietvaros tika apbalvoti pērnā gada TOP10 Latvijas iekārojamākie un mīlētākie darba devēji. Laureātu galvgalī – «Latvenergo», «Lattelecom» un «LMT».

«Šādu aptauju veicam ar mērķi apzināt un uzklausīt darbinieku un darba meklētāju domas par to, kuri uzņēmumi Latvijā visaktīvāk strādā pie sava darba devēja tēla veidošanas. Tāpat šogad aptaujā, izvēloties sev tīkamāko darba devēju, aptaujas dalībniekiem bija iespēja atzīmēt to, vai viņš ir kādreiz strādājis konkrētajā uzņēmumā. Rezultāti liecināja, ka arī cilvēki, kuri šobrīd vairs nestrādā tajā darba vietā, ko atzīmējuši anketā, tāpat izsakās atzinīgi par savu bijušo uzņēmumu. Taču visbiežāk viedoklis tika formulēts, aptaujātajiem balstoties uz savu draugu un paziņu pozitīvo pieredzi. Šāda iespēja palīdz aptaujas rezultātus vērtēt no cita, daudz plašāka rakursa,» stāsta Inga Daliba, speciālistu darba portāla «www.cvmarket.lv» mārketinga menedžere.

Arī šogad, gluži kā iepriekšējos gados, pirmo vietu ieņēma VAS «Latvenergo». Kā lielākās zīmola vērtības minētas tā stabilitāte, darbinieku zemā mainība un uzņēmuma veiktās sociālās aktivitātes saviem darbiniekiem – pensiju uzkrājumu veidošana un mazāku tarifa plānu atbalsta sniegšana daudzbērnu ģimenēm.

Savukārt SIA «Lattelecom», salīdzinot ar pagājušo gadu, ir kāpusi par vienu vietu augstāk un tagad ieņem otro vietu. Interesanti, ka 15% pozitīvo atsauksmju saņemtas no tās bijušajiem darbiniekiem. Kā galvenās pozitīvās iezīmes uzņēmuma darbībā minētas izaugsmes iespējas, stabilitāte un ambīcijas, kā arī motivējoša darba vide. Aptaujas dalībnieki ļoti atzinīgi novērtēja vadītājus, kuri apveltīti ar augstu profesionalitāti, koncentrēšanos uz mērķu sasniegšanu, motivējošu algu sistēmu, kā arī obligātu individuālo izaugsmi – tādā veidā SIA «Lattelecom» palīdz saviem darbiniekiem augt kopā ar uzņēmumu, viņu attīstībai nenospraužot nekādas robežas.

«SIA «Lattelecom» ir stabils uzņēmums ar augstu reputāciju, kurā darbiniekiem ir būtiska loma jaunu virsotņu sasniegšanā. Lai arī līdzsvaru starp prasībām pret darbiniekiem un to, ko mēs kā darba devējs viņiem dodam pretim, ir grūti atrast un noturēt, mums to ir izdevies pilnveidot, tamdēļ patiesi priecājamies par mūsu godpilno 2.vietu. Secinām, ka darba ņēmēji «Lattelecom» novērtējuši tik augstu, jo tā ir interesanta, konkurētspējīga un izaugsmi veicinoša darba vieta ar motivējošu papildus sociālo labumu klāstu. Te ir iespēja strādāt dinamiskā darba vidē, attīstot unikālus produktus un pakalpojumus, kā, piemēram, Interaktīvo televīziju un optisko internetu. Mūsu vērtības – esam vērsti uz klientu, uzticami un saprotami – ir tās, kas darbiniekus vieno, saliedē, ļauj justies stipriem un vienotiem komandā, kas rezultātā vainagojas ar mūsu augstajām pozīcijām starp Latvijas mīlētākajiem darba devējiem,» norāda Mārīte Moora, SIA «Lattelecom» personāla pārvaldes nodaļas vadītāja.

Trešo vietu ieņēma SIA «Latvijas Mobilais Telefons» (pagājušajā gadā atradās otrajā vietā). Uzņēmumam ir stabilas līdera pozīcijas mobilo telekomunikāciju tirgū, tā zīmola tēls ir atpazīstams gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Tāpat augstu tiek vērtēta uzņēmuma politika strikti ievērot likumdošanas prasības.

www.cvmarket.lv

«VAS «Latvijas dzelzceļš» jau vairākus gadus ir lielākais darba devējs Latvijā. Tas ir apliecinājis savu stabilitāti un pienesumu Latvijas tautsaimniecībai. Pat krīzes smagākajā laikā nesamazinājām algas mūsu darbiniekiem. Pašlaik «Latvijas dzelzceļš» modernizējas – ieviešam jaunas tehnoloģijas, lai palielinātu drošību, kļūtu efektīvāki un labāki. Tomēr allaž esam apzinājušies, ka uzņēmuma galvenā vērtība ir mūsu cilvēki, tāpēc esam īpaši priecīgi, ka mūs novērtē mūsu darbinieki un darba meklētāji,» gandarīta par sasniegto ir Lolita Smiltniece, VAS «Latvijas dzelzceļš» personāla direktore.

Pārejās TOP10 vietās ierindojās AS «Swedbank», AS «Air Baltic Corporation», AS «Laima», SIA «Draugiem», AS «Latvijas Gāze» un AS «Latvijas valsts meži».

Respondentu visbiežāk minētie argumenti bija tādi, ka šiem uzņēmumiem piemīt lojalitāte, kvalitatīvas sadarbības kultūra un ir svarīgs zīmola prestižs. Tāpat aptaujas dalībniekiem ir svarīgs atalgojums un darba vietas stabilitātes sajūta, kā arī viņiem pieejamās sociālās garantijas, kas cilvēkiem rada pārliecību, ka viņu ieguldījums tiek novērtēts.

www.cvmarket.lv

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu