Noskaidroti iemesli incidentam ar lietuviešu lidmašīnu; to izraisīja nervozs pilots (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: clidstrom, CC BY-NC 2.0

Pēc gandrīz gadu ilgas izmeklēšanas noskaidroti iemesli, kāpēc pagājušā gada septembrī Lielbritānijā, Birmingemas lidostā lietuviešu čārterreisu aviokompānijai «Aurela» piederoša pasažieru lidmašīna «Boeing 737» izraisīja incidentu, nolaišanās laikā ieslīdot zālē blakus skrejceļam.

Izmeklēšanā atklājies, ka lidmašīnas ātrums nolaišanās laikā divas reizes pārsniedzis atļauto. Izrādās, ka pilots esot steidzies atbrīvot skrejceļu citai lidmašīnai, tādēļ zaudējis kontroli pār lidaparātu, un tas ieslīdējis zālē blakus skrejceļam,

Incidenta laikā 137 lidmašīnas pasažieri tika izmesti no savām sēdvietām, tika bojātas lidmašīnas šasiju riepas. Uz divām stundām tika bloķēta lidostas satiksme.

Šo pašu lidmašīnu ķibeles piemeklē ne pirmo reizi. Pagājušā gada augustā Tenerifē tai salūza durvis, tādēļ pasažieri tika izsēdināti, lai «Boeing 737» varētu atgriezties Birmingemā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu