Noskaidrots, kā pareizi dzert kafiju, lai tā būtu īpaši aromātiska (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alan Cleaver, CC BY-SA 2.0

Kafijas cienītājiem svarīgākais ir kafijas aromāts. Tagad ir noskaidrots, kā pareizi dzert kafiju, lai vislabāk sajustu un izbaudītu kafijas aromātu, raksta «Daily Mail».

Ja vēlaties izbaudīt kafijas aromātu, kafiju jādzer lieliem malkiem, nevis lēni jāmalko. Lielāks malks dod lielāku kafijas aromātu.

Tas neattiecas uz visiem dzērieniem, piemēram, vīnu iesaka dzert maziem malkiem, lai labāk izbaudītu tā garšas buķeti.

Pētnieki no Neapoles Universitātes saka, ka tas bija labi zināms, ka smarža un garša ir savstarpēji saistīti, un , ka viens faktors var būtiski ietekmēt otru.

Pētnieki noskaidrojuši, ka kafijas aromātu ievērojami nosaka tās pagatavošanas veids.

Kafijas aromātu nosaka arī krūzes izmērs no kuras dzer kafiju, kā arī siekalu daudzums kafijas dzērāja mutē un mutes lielums.

Kafijas aromāta un garšas kopsakarību pētīšanai tika izmantotas četri kafijas veidi - amerikāņu, neapolitāņu, ekspresso un moka.

Lieliem malkiem dzert īpaši iesaka ekspresso kafiju, tad vislabāk var izbaudīt kafijas garšu un aromātu.

Iepriekš veiktos pētījumos noskaidrots, ka kafija neuzmundrina, bet gan palīdz atjaunot atmiņu. Kalifornijas Universitātes pētnieki atklājuši, ka tabletes, kura satur 200 mg kofeīna, iedzeršana tad, kad beigusies mācību sesija, palīdz saglabāt iemācīto. 200 mg kofeīna satur viena kafijas krūze.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu