Noskaidrots, kāpēc čurāt baseinā ir bīstami (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Darryl Kenyon, CC BY-NC-ND 2.0

Viens no pieciem aptaujātajiem  ASV atzīst, ka čurājis baseinā, nezinot, ka čurāšana baseinā izprovocē bīstamus procesus. Urīnskābe reaģē ar hloru, radot blakus produktus, kuri ir bīstami veselībai, tādus kā trihloraminu un cianogenhlorīdu, raksta «Medical news Today».

Šie blakus produkti var izraisīt ādas iekaisumu vai elpas trūkumu, šie savienojumi slikti iedarbojas uz sirds asinsvadu sistēmu, plaušām un centrālo nervu sistēmu.

Pētījumi liecina, ka 63% no baseina apmeklētājiem nenojauš, ka baseina ūdens norīšana, ieelpošana vai tiešais kontakts ar ūdeni var izraisīt vai provocēt saslimšanas.

Baseina ūdenī esošais hlors tāpat reaģē ar sviedriem, tāpēc ārsti iesaka ļoti rūpīgi mazgāties ar ziepēm pirms un pēc baseina apmeklējuma.

Baseina ūdenī var atrasties dažādas cilvēku pārnēsātas baktērijas. Lai pasargātu sevi un citus, speciālisti iesaka neapmeklēt baseinu, ja ir caureja. Pirms baseina apmeklējuma mazgājieties dušā ar ziepēm. Ja apmeklē tualeti peldēšanas laikā, pirms atgriezties baseinā, jāmazgājas dušā ar ziepēm.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu