Noskaidrots, kurās pilsētās ir lētākie un dārgākie taksometru pakalpojumi pasaulē (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Garton, CC BY-NC-SA 2.0

Atpūtnieki, kuri no Berlīnes lidostas brauc uz pilsētas centru, brauc ar pasaulē dārgākajiem taksometriem. Savukārt Argentīnas pilsētā Buenosairesā taksometri piedāvā zemākās cenas, liecina «Daily Mail» rīcībā esošā informācija.

Salīdzinot vidējās taksometru izmaksas 27 pilsētās pasaulē, tika ņemtas vērā izmaksas, braucot no lidostas uz pilsētas centru. Pētījuma autori norāda, ka izmaksas, ko sastāda ceļš no lidostas uz, piemēram, viesnīcu, ir ļoti nozīmīgs aspekts, plānojot ceļojuma tēriņus.

Eiropā, 23 minūšu garš brauciens no Berlīnes lidostas uz pilsētas centru izmaksās 42 dolārus (aptuvini 30 eiro). tas nozīmē, ka par vienu nobrauktu kilometru jāmaksā 2,50 eiro. Vismazāk par vienu kilometru jāmaksā Londonā – tur viens kilometrs maksā vienu eiro un 50 centus.

Lētākais brauciens ar taksometru pasaulē ir Buenosairesā. Tur 40 minūšu ilgs brauciens no lidostas uz 30 kilometrus attālo pilsētas centru maksā vien septiņus eiro. Savukārt dārgākais taksometrs Centrālamerikā ir Kostarikā – tur 18 minūšu ilgs brauciens – 8,5 kilometrus garš ceļš maksā aptuveni 19,20 eiro.

Ziemeļamerikā dārgākie taksometri ir pieejami Kancunas pilsētā Meksikā - tur par 15 minūšu ilgu braucienu jāmaksā aptuveni 31 eiro. Savukārt lētākie taksometri Ziemeļamerikā ir Vankūverā, Ņūorleānā un Losandželosā. Ceļotājiem jārēķinās ar 93 centu lielu samaksu par vienu kilometru.

Āzijā dārgākie taksometri ir Tokijā (divi eiro par kilometru), savukārt lētākie taksometri ir Indijā – tur jāmaksā 43 centus par kilometru. Ēģiptes galvaspilsētā Kairā jārēķinās, ka par vienu nobrauktu kilometru būs jāmaksā 60 centi par kilometru. Savukārt Zimbabvē taksometra cena ir 1,65 eiro par vienu kilometru. Tāpat jārēķinās, ka šeit taksometrā ar piecām vietām var ietilpināt astoņus pasažierus.

Arī Sidnejā, Austrālijā, taksometrs nav no tiem dārgākajiem pasaulē – par to jāmaksā 1,08 eiro par kilometru, kamēr Jaunzēlandes galvaspilsētā cena ir tieši divas reizes augstāka - 2,16 eiro par vienu nobrauktu kilometru.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu