Noskaidrots, kuri mūziķi papildinās «Positivus» festivāla programmu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada «Positivus» festivāla programmu papildina grupas «Bastille», Laura Mvula, «The 1975» un «Kid Karate». Dziedātāja Laura Mvula un grupa «Bastille» šogad izvirzītas vairākās prestižās mūzikas balvas «Brit Awards 2014» nominācijās. 

Rokgrupa «Bastille» «Brit Awards 2014» cīnās par balvām veselās četrās nominācijās – «Gada debija», «Labākā grupa», «Labākais albums» un «Labākais singls». «Bastille» pirmsākumu meklējami grupas līdera un vokālista Dena Smita (Dan Smith) radošajās izpausmēs. Smita talanta pamatā slēpjas viņa spēja uzburt intriģējošus stāstus, iekļaujot tos četru minūšu garās popmūzikas kompozīcijās. Smita radīto mūziku uz skatuves pilnveido pārējie grupas dalībnieki, papildinot to ar vokāliem, taustiņinstrumentu skaņām un perkusijām. «Bastille» atmosfēriskajos skaņdarbos harmoniski mijiedarbojas ritmiskas melodijas un plūstoši vokāli.

2013. bija izteikti samtainās balss īpašnieces Lauras Mvulas vētraino panākumu gads – dziedātājai iznāca debijas albums «Sing to the Moon», viņa debitēja Savienoto Valstu «SXSW» festivālā martā, kam sekoja vairāki koncerti, to starpā uzstāšanās slavenajā «Alicia Keys Black Ball» labdarības koncertā. Mvula guva iespaidīgus panākumus arī Apvienotajā Karalistē – saņēma iekārojamās «Barclaycard Mercury Prize» nomināciju un «Brit Critics Choice Award balvu, kā arī divas «Mobo Awards» balvas un nomināciju prestižajā «BBC Sound of 2013» jauno talantu apskatā. Laura Mvula šogad ir nominēta arī divās «Brit Awards 2014» nominācijās kā «Gada debija» un «Gada dziedātāja». Dziedātājas aizkustinošais Ninas Simones (Nina Simone) skaņdarba “'Little Girl Blue» izpildījums tika iekļauts kritiķu augsti vērtētās filmas «12 Years A Slave» skaņu celiņā.

Alternatīvās rokgrupas «The 1975» muzicēšanas stilu raksturo kā «ēterisku rokmūziku, kurā dominē sekss, bailes un mīlestība». Salīdzinoši jaunā grupa jau ir uzstājusies «iTunes» festivālā, 2013. gada izskaņā noslēgusi savu pirmo lielo Eiropas tūri un izdevusi debijas albumu «The 1975». Grupas jaunākais EP «Music For Cars EP» šobrīd atrodas «iTunes» topa sestajā vietā.

«Kid Karate» ir vissroķīgākā un trokšņainākā grupa no festivāla programmas papildinājuma, ko raksturo skaļš vokāls, griezīgs ģitāras solo, intensīva bungu spēle un meistarīgs skaņas efektu izmantojums. Šogad grupa debitēja vienā no nozīmīgākajām Eiropas jauno grupu skatēm «Eurosonic Noorderslag». Grupas «Kid Karate» sastāvā ir divi dalībnieki. 2013. gadā grupa izlaidusi savu debijas EP «Lights Out».

«Positivus» festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas 2014. gadā norisināsies jau astoto reizi Salacgrīvā. Festivāla galvenais partneris ir «Lattelecom», atbalsta «Nordea» un «Tuborg». «The European Festival Awards» žūrija šogad nominēja «Positivus» festivālu divās kategorijās - «Labākais line-up’s starp Eiropas festivāliem» un «Labākais vidēji lielais Eiropas festivāls». Festivālā līdz šim ir uzstājušās tādas grupas kā «The xx», «Muse», «Sigur Rós», «Imagine Dragons», «Two Door Cinema Club», Vilijs Mūns, Maikls Kivanuka, Toms Odells un daudzi citi. Jau šobrīd «Lattelecom» Interaktīvās TV un «lattelecom.tv» video nomā bez maksas skatāmi iepriekšējo gadu «Positivus» festivāla grupu «Keane» un «James» koncertieraksti. Vairāk par festivālu «positivusfestival.com».

  • Festivāla 3 dienu biļete bez teltsvietas maksās EUR 57 un 3 dienu biļete ar teltsvietu EUR 63. Biļetes nopērkamas «positivusfestival.com», «Biļešu Serviss» kasēs un Nordea bankomātos.
  • Positivus festivāls šogad norisināsies 18., 19. un 20. jūlijā. Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu Serviss» kasēs un «Nordea» bankomātos, sākot no EUR 57.
Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu