Noskrien maratonu vienā stundā! (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Ko nozīmē piedalīties maratonā, zina daudzi, jo piecu kilometru distance šeit pat Rīgā ir pa spēkam gan bērniem, gan ne tik rūdītiem skrējējiem, kurus vieno piedalīties prieks. Ko nozīmē pieveikt 42 kilometrus – to zina tikai retais. Tieši tāpēc Lailas Pakalniņas jaunākās dokumentālās filmas varonis ir – maratons!

  • 30. aprīlī plkst. 19.00 kinoteātrī «Splendid Palace» notiks filmas «Četrdesmit divi» pirmizrāde.

Ideja par filmu Lailai Pakalniņa iešāvās prātā, pirms diviem gadiem skrienot savu pirmo maratonu. Likumsakarīgi tieši Nordea Rīgas maratons pārtapa par dokumentālo kino. Četrdesmit divi ir veltījums skrējējiem, kam ir katram savs stāsts par izaicinājumiem, cīņu ar sevi, noberztām kājām un prieku par finiša līniju. Vēl lielākā mērā filma ir veltījums līdzjutējiem un tiem, kuri vienmēr ir vēlējušies kļūt par maratona dalībniekiem, bet dažādu iemeslu dēļ to nevar izdarīt. Filma ir iespēja piedalīties maratonā un izdzīvot to no sākuma līdz beigām.

2012. gada Nordea Rīgas maratons tapa par filmu, pateicoties operatoriem Uldim Jancim, Krišam Roziņam, Arko Okk, Uldim Cekulim, Annai Pakalniņai. Un Skrējējam – ikvienam no 18 180 dalībniekiem, kurus atbalstīja vēl lielāks līdzjutēju skaits.

Dzīves notikumam par mākslas notikumu kļūt palīdzēja Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Patlaban Laila Pakalniņa turpina savus tradicionālos rīta skrējienus Šveices pilsētā Nionā, kur arī šonedēļ turpinās viņas filmu retrospekcija. (Tikmēr režisores spēlfilma Picas tiek izrādīta Pekinas starptautiskajā filmu festivālā.) Taču Latvijas filmu skatītāji gan būs pirmie, kas varēs tikties ar Lailu Pakalniņu un uzdot jautājumus par skriešanu un kino, jo Rīgā notiks filmas Četrdesmit divi pasaules pirmizrāde.

Gan uz pirmizrādes, gan turpmākajiem filmas seansiem īpaši viesi ir visi šī gada Nordea Rīgas maratona dalībnieki – 42 km distances veicējiem ieeja ir bez maksas, pusmaratona skrējēji varēs iegādāties biļeti par 1 Ls.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu