Noslēdzas «Tradicionālo prasmju skolas 2009» nodarbības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 21.novembrī, vēl var pagūt piedalīties noslēdzošajās «Tradicionālo prasmju skolas» nodarbībās visā Latvijā.

Prasmju skola piedāvā Dobelē aust Zemgales zvaigžņu segu, Jelgavā darināt puzurus un tradicionālo svētku telpu rotājumus, Bauskā uzzināt, kā top maskas un arheoloģiskās rotas.

Rucavā adīt cimdus, Otaņķos mācīties daudzbalsīgo dziedāšanu, Pāvilostā apgūt zivju kūpināšanas prasmes, Alsungā aust prievītes un lupatu segas, Kandavā cept sklandu raušus un kult sviestu, Ventspilī piedalīties stāstnieku skolā, Talsos apgūt Kurzemes podniecību (paredzēta cepļa kurināšana).

Salacgrīvā uzzināt, kā top nēģu tacis, Alūksnē apgūt mežģīto jostu aušanu un izšūto zīļu vainagu darināšanu, Līgatnē pie Riharda Vidzicka darināt vienkočus, Vecpiebalgā aust jostas, brunčus un lielos lakatus.

Vabolē iepazīties ar latgaliešu kāzu galdu klāšanu, Indrā un Izvaltā aust skalu deķus, Mākoņkalnā apgūt Latgales keramikas meistarību (paredzēta cepļa kurināšana), Ludzā iemācīties sveču liešanu, peterņu pīšanu un skalu grozu gatavošanu, Gaigalavā izgatavot kādu seno instrumentu, Medņevā apgūt Ziemeļlatgales daudzbalsīgo dziedāšanu, Susājos gatavot putraimdesas un cept maizi.

Arī Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs šo sestdien piedāvā apgūt tradicionālās prasmes vīriem.

www.nkmva.gov.lv

Nākamsestdien, 28.novembrī, visi laipni aicināti uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kur vienkopus satiksies visi projektā iesaistītie amata meistari un viņu mācekļi. Būs amata demonstrējumi, kopīga lustēšanās pie ugunskura un meistaru sumināšana. Tāpat muzejā atkārtoti būs iespēja noskatīties gaismas un skaņas uzvedumu «Laika grieži».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu