Noslēdzies «Dikļu pils Retro rallijs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 12.-14.jūlijam, norisinājās jau ceturtais «Dikļu pils Retro rallijs». Šogad rallijā piedalījās 18 ekipāžas no Latvijas, Krievijas un Baltkrievijas, kuras divu dienu laikā nobrauca aptuveni 700 km. Unikālākās automašīnas, kas šogad piedalījās sacensībās bija 1934. gada izlaiduma «Jaguar SS» un 1952. gadā ražotā «Rolls Royce» markas automašīna.

Pirmajā dienā rallija dalībnieki cauri Limbažiem devās uz Rīgu, kur pilsētniekiem un viesiem mašīnas bija iespējams aplūkot pie Prezidenta pils, savukārt dienas turpinājumā visas ekipāžas piedalījās «Bentley» posmā Biķernieku trasē. Šogad pirmo reizi rallija vēsturē Valmieras ielās norisinājās nakts posms.

14.jūlija maršruta laikā visas ekipāžas šķērsoja Smilteni, Strenčus un Cēsis, savukārt Siguldā visas mašīnas vienkopus bija aplūkojamas pie viesnīcas «Sigulda» un dienas beigās finišēja Dikļu pilī.

Par rallija uzvarētājiem šogad kļuva ekipāža - Jurijs Volcehovskis un Jānis Bērtiņš, kuri startēja ar «Rolls Royce» markas automašīnu, otro vietu sīvā cīņā izcīnīja Konstantīns un Ludmila Moškini ar «Mercedes Benz», bet trešajā vietā palika Vitālijs un Anastasija Poļakovi ar «Porsche».

Savu simpātijas balvu pasniedza arī Dikļu pils un pār tās ieguvējiem kļuva Marks un Nataļja Mejerovi, kuri rallijā piedalījās ar jau pieminēto 1934. gada izlaiduma «Jaguar SS» automašīnu. Rallija zvaigznes balvu, ko pasniedza sacensību direktors Agris Jansons, ieguva Vitals un Irina Arlauski, kuri startēja ar automašīnu Volga, savukārt dalībnieku simpātiju ieguva ekipāža Māris Bebris un Inita Pelse ar «Mercedes Benz». Stila balvu ieguva Konstantīna Paļčikova un Oļega Hajeva vadītā «Ferrari» ekipāža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu