Noslēdzies LTV bērnu un jauniešu konkurss «Balss pavēlnieks»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svētdien, 28. februārī, Ventspils teātra namā «Jūras vārti» ar panākumiem noslēdzās LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa «Balss pavēlnieks» fināls. 40 talantīgākie solisti un vokālie ansambļi no visas Latvijas cīnījās par «Balss pavēlnieka» titulu četrās kategorijās - 20 solisti (pa 10 no katras vecuma grupas) un 20 vokālie ansambļi (arī pa 10 no katras vecuma grupas).

«Tas, ko mēs šodien redzējām un dzirdējām, bija vienkārši izcili,» prieku neslēpa Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš kā Televīzijas Pavēlnieks arī pasniedza balvas mazajiem uzvarētājiem. «Tāpēc ar prieku paziņoju, ka ar šo brīdi Latvijas Televīzija uzsāk jaunu tradīciju!»  

Saskaņā ar nolikumu, konkursā piedalījās Latvijas bērnu un jauniešu vokālās grupas, kā arī solisti divās vecuma grupās: no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem. Abu vecuma grupu finālos bija dziedātāji no visas Latvijas, tostarp no tādiem visai tāliem reģioniem kā Līvāni, Daugavpils, Ludza, Ventspils, Alūksne. Īpaši muzikāla izrādījās Ogre, jo no šīs pilsētas bija visvairāk dalībnieku.

Žūrijas izvirzītie 40 finālisti Ventspilī startēja jauktā secībā – tā, lai priekšnesumi būtu interesanti un krāšņi, lai emocijas, cita citu papildinot, veidotu aizraujošu muzikālu piedzīvojumu visu vecumu klausītājiem. Konkursa finālu vadīja mūziķi, kas paši jau agri sākuši savu muzikālo karjeru – Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeistars (plašāk pazīstami kā Valters un Kaža) kopā ar Līvu Bondari.

Vērtējot priekšnesumus, žūrija ņēma vērā gan muzikālā priekšnesuma intonatīvo skanējumu, gan teksta un skatuves iestudējuma atbilstību izpildītāju vecumam, daudzbalsības kvalitāti (vokālajām grupām) un dziesmas sarežģītības pakāpi, kopējo skatuvisko tēlu un priekšnesuma māksliniecisko kvalitāti - tērpus, horeogrāfiju, atraktivitāti, dabiskumu. Tādējādi konkursa žūrijai darbs bija ārkārtīgi grūts, jo visi mazie mākslinieki bija no sirds centušies.

Tomēr to, kuri dziedātāji un grupas kļuvuši par uzvarētājiem, Latvijas Televīzija glabās noslēpumā līdz pat konkursa pārraidei televīzijas ēterā. Pirmā konkursa daļa, kurā piedalījās solisti un vokālie ansambļi vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, LTV 1. kanāla ēterā būs redzama jau šosvētdien – 7. martā plkst. 18.40. Koncertā solistus un vokālos ansambļus redzēsim šādā secībā:

1. «MAZAIS MILJONS» / Bauska/ - «Glāze piena»
2. VIKTORIJA BUIĶE – FLEITMANE /Jelgava/ – «Miega dziesma»
3. «BEZDELĪGAS» (Knīpas un knauķi) / Rīga/ - «Nabaga sienāzītis»
4. KATRĪNE NICE /Liepāja/ – «Viss ies uz labu»
5. «POPPY» /Rīga/ - «Vilcieniņš»
6. KRISTIĀNS JASINSKIS /Līvāni/ - «Visi ciema suņi rēja»  
7. «3 NO BEJAS» /Beja, Jaunalūksnes pagasts, Alūksnes novads/ – «Lācis»
8. VIKTORIJA JANSONE /Olaine/ - «Ja tu man esi»
9. «RĪGAS AKMENTIŅI» /Rīga/ - «Pēdu dzinēju dziesma»
10. ROBERTA KUMSĀRE /Rīga/ – «Meža cūka»
11. «PĒRLĪTES» /Daugavpils/ - «Sūnu ciema veči»
12. LĪNA KALNIŅA /Ogre/ - «Puteklis»
13. «KUKAIŅI» /Rīga/ - «Mākonis»
14. PATRĪCIJA ANNA DONIŅA /Ventspils/ – «Nāc dejot!»
15. «SAPNĪTIS» /Rīga/ - «Dzeltenie aizkari»
16. ELIZABETE LUKAŠEVIČA /Ķekava/ – «Mazi dancīši»
17. «MAZĀ ODZIŅA» /Jelgava/ - «Opā, ropā»
18. ADRIJA KORSAKAITE /Rīga/ – «Es ticu tam»
19. EMĪLS MANGULIS /Ogre/ – «Jel paskaties!»
20. «JŪRAS AKMENTIŅI» /Ventspils/ - «Puķīte pa dambi»

LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursam dots zīmīgs nosaukums - «Balss pavēlnieks», tādējādi uzsverot konkursa būtību: cilvēks var piedzimt ar labu balsi, bet tās izkopšanai nepieciešams smags darbs, prasmīgs skolotājs un milzīga uzņēmība - tikai tā iespējams kļūt par savas Balss Pavēlnieku.

Konkursa «Balss pavēlnieks» fināla otrā daļa, kurā piedalījās solisti un vokālie ansambļi vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem, LTV 1. kanāla ēterā būs redzama nākamajā svētdienā – 14. martā plkst. 18.40.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu