Noslīcis šogad pirmais zemledus makšķernieks (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ledus vēl īsti nav izveidojies, taču noslīcis jau pirmais zemledus makšķernieks, ziņo raidījums «Rīta Panorāma».

Negadījums norisinājies Daugavpils novada Salienas pagastā, kur glābēji no Kirjaņišķa ezera izcēluši noslīkušu 47 gadus vecu vīrieti.

Bojāgājušais ir, iespējams, pirmais šogad noslīkušais zemledus makšķernieks.

«Apollo» jau ziņoja, ka Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki trešdien īsi pirms plkst.13 saņēma informāciju, ka Gaiļezerā uz ledus uzkāpuši vairāki cilvēki. Policisti nekavējoties ieradās notikuma vietā un no krasta veica pārrunas ar personām, izskaidrojot, cik bīstami atrasties uz plānā ledus.

Tā kā pie krasta ledus bija pārāk plāns, lai uz tā uzietu, visiem astoņiem cilvēkiem palūgts doties prom uz krasta otru pusi, kur bija biezāka ledus kārta. Loma kārotāji brīvprātīgi pēc policijas lūguma nokāpa no ledus.

Nepilnas četras stundas vēlāk, apsekojot bīstamās vietas ūdenstilpēs, Gaiļezerā uz plāna ledus policisti pamanīja zemledus makšķernieku. 79 gadus vecajam pārgalvīgajam vīrietim paskaidrots, ka viņš apdraud dzīvību, jo ledus aptuvenais biezums ir 2,5 līdz 3,5 centimetri.

Kungs izrādīja sapratni un labprātīgi devās mājās, informē pašvaldības likumsargi.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu