Notāre Čaklā tiesā apstrīdēs savu atstādināšanu no amata (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zvērināta notāre Dace Čaklā, kuru tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) 9.novembrī atstādināja no amata, vērsīsies tiesā, apstrīdot ministra lēmumu.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja pati Čaklā, pagaidām «viņa nevēlas izklāstīt visu, ko tuvākajās dienās darīs», tomēr apliecināja, ka viņa vērsīsies tiesā, lai apstrīdētu ministra lēmumu. Tāpat Čaklā nevēlējās atklāt, kurā tiesā viņa plāno iesniegt prasību.

Jau ziņots, ka Bordāns 9.novembrī atstādināja no amata zvērinātu notāri Čaklo. Ministra preses sekretāre Līga Ādamsone aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka atstādināt Čaklo ministram bija lūgusi Zvērinātu notāru padome (ZNP), jo, izskatot disciplinārlietu, tā konstatējusi pārkāpumus Čaklās darbībā.

ZNP Disciplinārlietu komisija atzinusi, ka Čaklā ilgstoši un apzināti atradusies reāla interešu konflikta situācijā, pārkāpusi finansiālo darbību noteikumus un ētikas normas, informēja Ādamsone.

«TV3» raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka ZNP Čaklo lūgusi atstādināt tāpēc, ka viņa daudzus gadus izmantojusi sava vīra - Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā (V) - firmas «Divas puses» pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem, kas radījis aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un ka šādā veidā notāre vienkārši centusies «optimizēt» nodokļus.

Deputāts Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bijis sievas biroja vadītājs, raidījumam pauda pārliecību, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi. Ja arī kādi pārkāpumi bijuši, tad tikai grāmatvedībā. Arī pati Čaklā iepriekš sacīja, ka interešu konflikta viņai nav bijis.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par saimniecisko darbību Čaklās birojā uzrēķinājis vairāk nekā 60 000 latu, bet Čaklā šo lēmumu apstrīdējusi administratīvajā tiesā, iepriekš ziņoja «Nekā personīga».

Veicot auditu, VID atklājis, ka 2010.gadā I.Čaklā firma «Divas puses» notārei sniegusi tulkošanas pakalpojumus par 42 000 latu, uzturējusi interneta mājaslapu par 30 000 latu un sniegusi sabiedrisko attiecību pakalpojumus par 35 000 latu.

Kā liecina informācija ZNP interneta mājaslapā, Čaklā notāres amatā Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā Rīgā tika iecelta 2003.gada 17.septembrī.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu