Noteiks vienotas prasības pedagogu izglītībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai nodrošinātu pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtības atbilstību Izglītības likumam un līdzsvarotu prasības visu pedagogu nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu «Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtība».

Noteikumu projekts nosaka vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības pedagogu un interešu izglītības pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtību.

Saskaņā ar noteikumu projektu, katrs pedagogs ir atbildīgs par profesionālās kvalifikācijas pilnveidi, apgūstot profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmas, kuru apjoms nav mazāks par 36 stundām triju gadu laikā. Pedagoga profesionālās kvalifikācijas pilnveides apjomā var ieskaitīt 12 stundu pašpilnveides un pieredzes moduli (semināri, konferences, pieaugušo neformālās izglītības programmas). Pedagogs savu profesionālo meistarību var pilnveidot, apgūstot A vai B programmu, kuras saskaņotas ar IZM.

Profesionālās kvalifikācijas pilnveide pedagogam jāplāno sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā viņš strādā. Savukārt pedagogs, kurš strādā sertificētā privātpraksē, profesionālās kvalifikācijas pilnveidi plāno individuāli. Līdz šim pedagogiem, kuri strādāja sertificētā privātpraksē, prasības profesionālās kvalifikācijas pilnveidei netika noteiktas.
Tie pedagoga profesionālās kvalifikācijas pilnveidi apliecinošie dokumenti, kas izsniegti līdz jauno noteikumu spēkā stāšanās dienai, būs derīgi līdz tajos noteiktajam termiņam.

Ar projektu varat iepazīties šeit


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu