Noteikti nākamā gada svešvalodu centralizēto eksāmenu norises laiki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Nākamajā mācību gadā visu svešvalodu centralizētie eksāmeni vidusskolu beidzējiem notiks martā, bet 3.klases diagnosticējošais darbs ar kombinētu mācību saturu - februārī, tā paredz otrdien, 27.augustā, valdībā apstiprinātais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, portālam «Apollo» pastāstīja Diāna Ļaha, Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tā kā svešvalodu eksāmenu norisei 12.klasē nepieciešamas vairākas dienas, un tajos piedalās liels skolēnu un pedagogu skaits, tad tie ieplānoti laikā, kad pārējiem skolēniem ir pavasara brīvdienas. 12.klases skolēniem pavasara brīvlaiks būs pēc svešvalodu eksāmenu noslēguma - no 2014.gada 24.marta līdz 2014.gada 28.martam.

Paredzēts, ka angļu valodas eksāmena rakstu daļa notiks 2014.gada 17.martā, bet mutiskā daļa notiks 17., 18. un 19.martā. Krievu valodā eksāmena rakstiskā daļa notiks 20.martā, bet mutiskā daļa - 20. un 21.martā. Vācu valodā pārbaudījuma rakstiskā daļa būs 19.martā, bet mutvārdu daļa - 19. un 20.martā. Tikmēr franču valodā eksāmens gan rakstiski, gan mutiski notiks 21.martā.

Svešvalodu eksāmenā tiek vērtētas izglītojamo vispārējās prasmes saprast un lietot valodu, tāpēc ir pieļaujama tā norise pirms mācību priekšmeta apguves noslēguma.

Svešvalodu centralizēto eksāmenu norise 2014.gada martā dod iespēju minēto eksāmenu darbu vērtēšanu sākt tiklīdz beidzas mācību gads un vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegt vairākas dienas ātrāk nekā aizvadītajā mācību gadā. Paredzams, ka sertifikāti 2014.gadā tiks izsniegti jūlija sākumā.

Minēto izmaiņu rezultātā tiks samazināta arī skolēnu slodze valsts pārbaudījumu laikā maija beigās un jūnijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu