Notiek profesionālās izglītības projekts skolēniem «Lattelecom Profesiju diena»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Arī šogad, 29.aprīlī, «Lattelecom» grupas uzņēmumi turpina profesionālās izglītības projektu Lattelecom Profesiju diena, kuras laikā no 9:00 - 13:00 vairāk kā 55 «Lattelecom» profesiju pārstāvji strādās kopā ar skolēniem no Ikšķiles vidusskolas, lai radītu viņiem gan teorētisku, gan praktisku priekšstatu par izvēlēto nākotnes profesiju.

Darba diena sāksies ar darba vietas iepazīšanu, tad sekos intensīvs darbs, savukārt darba dienas izskaņā skolēni dalīsies pieredzētajā un apmainīsies viedokļiem. Projektā iesaistās visi Lattelecom grupas uzņēmumi Rīgā, savukārt projektā piedalās Ikšķiles vidusskola skolēni. Pagājušajos gados «Lattelecom» Profesiju dienā piedalījās 100 skolēni no Olaines 1.vidusskolas un vairāk kā 60 skolēni no Rīgas 88.vidusskolas.

«Profesijas izvēle ir svarīgākais lēmums, kas jaunietim šajā dzīves posmā jāpieņem. Ir divi būtiski faktori, kas jāņem vērā. Pirmkārt, ir jāpatīk tas, ko dari, jo tad ir gandarījums un tiek sasniegts labāks rezultāts. Otrkārt, profesijai ir jābūt pieprasītai darba tirgū, lai neveidotos bezdarbs. Šajā laikā, kad valsts izglītības sistēma piedzīvo reformas, uzņēmējiem ir aktīvi jāiesaistās. Un mēs ar savu ieguldījumu varam uzlabot darba tirgus kvalitāti», skaidro Juris Gulbis, «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs.

Savukārt Iespējamās Misijas dalībskolu skolēni no Dobeles, Ikšķiles, Rīgas Ostvalda vidusskolas un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas, kuri piedalījās «Lattelecom» atbalstītā projektā «Tehnoloģijas dzīvei», «Lattelecom» Profesiju dienas ietvaros devās aplūkot kā reālajā dzīvē darbojas «Lattelecom» Virszemes televīzija, kā arī iepazinās ar speciālistiem, kuru darbs diendienā saistīts ar TV darbības nodrošināšanu.

«Lattelecom» Profesiju diena ir tālākās izglītības projekts vidusskolēniem, kuras mērķis ir sniegt ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas skolēnu iespējamā nākotnes profesijā. Iegūtā pieredze un priekšzināšanas kādā no 75 «Lattelecom» grupā pārstāvētajām profesijām, ļaus skolēniem labāk orientēties darba tirgū nākotnē, kā arī precīzi izvēlēties mācību iestādi akadēmisko zināšanu iegūšanai

Par «Lattelecom»:

«Lattelecom» ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. «Lattelecom» nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. «Lattelecom» grupu veido pieci uzņēmumi: «Lattelecom», «Lattelecom Technology», «Lattelecom BPO», «Citrus Solutions» un «Baltijas Datoru Akadēmija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu