Notiks atvadīšanās no BMX braucēja Artūra Griķa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: A Cruz de Melo, CC Licence

Piektdien un sestdien notiks atvadīšanās no 17 gadus vecā BMX braucēja Artūra Griķa, kurš mira slimnīcā no «Ghetto Games» sacensībās gūtajām traumām.

«Ghetto Games» pārstāve Sandra Brūna portālu «Apollo» informēja, ka iespēja atvadīties un pavadīt Artūru pēdējā braucienā pa Kurzemes skeitparkiem būs 6.jūlijā Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Saldū un 7.jūlijā – Rīgā, «Monsterparkā».

Jau ziņots, ka viens no labākajiem «freestyle» BMX braucējiem sacensību laikā izpildīja triku - 360 grādu apgriezienu, kur braucējs pagriež stūri vispirms uz vienu, tad uz otru pusi. Sākotnēji Artūrs noķēra stūres ragus, tomēr tie izslīdēja no rokām un ietriecās vēderā, radot letālu iekšējo orgānu traumu - bojāti lielie asinsvadi un smaga aknu asiņošana.

Medicīnas personāls cīnījās par viņa dzīvību, taču diemžēl iekšējo orgānu traumas, tostarp aknu plīsumi, bija tik smagas, ka nebija iespējams glābt jaunā puiša dzīvību.

Artūra vecāki Ieva un Aivars Griķi par notikušo saka: «BMX bija Artūra dzīve un sirdslieta. Artūrs ļoti gaidīja un iepriekš īpaši gatavojās «Ghetto Games» festivāla sacensībām Ventspilī. Neskatoties uz visu šo traģisko situāciju, mēs vēlamies pateikties sacensību organizatoriem un medicīnas personālam, jo mēs kā vecāki zinām, ka gan sacensību organizatori, gan mediķi visu darīja pēc savas labākās sirdsapziņas. Mēs neuzskatām, ka kaut kas nebūtu ticis izdarīts līdz galam. Pateicamies arī visiem cilvēkiem gan Latvijā, gan ārvalstīs, kuri ir, izteikuši līdzjūtību par Artūra nāvi. Tādēļ ikvienu aicinām pavadīt Artūru viņa pēdējā braucienā pa Kurzemes skeitparkiem.»

Atvadīties no Artūra Griķa būs iespējams:

6.jūlijā, plkst.9 Ventspils skeitparkā (Sporta iela 5, Ventspils, blakus Olimpiskā centra «Ventspils» centrālajam sporta kompleksam)
6.jūlijā, plkst.12 stāvlaukumā pie Liepājas Olimpiskā centra (Brīvības iela 39, Liepāja)
6.jūlijā, plkst.14.30 Kuldīgas iekštelpu skeitparkā (Tehnikas iela 9, Kuldīga)
6.jūlijā, plkst.16 pie Saldus sporta kompleksa (Jelgavas iela 6, laukumā pie tenisa kortiem, Saldus)
7.jūlijā, plkst.12 «Monsterparks» (Kroņu iela 13a, Rīga)
7.jūlijā, plkst.14.45 Jaunciema kapu centrālie vārti (Jaunciema 8.šķērslīnija 10, Rīga)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu