Notiks Edgara Kramiņa 50. jubilejas svinības (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Ar dažādiem pasākumiem 50 gadu jubileju šogad svinēs Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs, muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, informēja Nacionālās skolotāju savienības biedrs Armands Kravalis.

Jubilejai veltītie pasākumi, kas ilgs līdz gada beigām, sāksies šodien un svētdien, 16.martā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā ar atmiņu retrospekciju «No Pēterburgas līdz Vīnei». Tajā līdzās Mārai Zemdegai, Mudītei Šneiderei, Solveigai Rajai, Aijai Smiltēnai, Gintai Vikmanei-Lubiņai, Arturam Cingujevam, Jurim Vizbulim un daudziem citiem kolēģiem un audzēkņiem uz skatuves kāps arī Maskavas Satīras teātra aktrise Valentīna Šarīkina, kura ieradīsies Rīgā, lai atsauktu atmiņā fragmentus no Aleksandra Čaka dzejas izrādes «Atzīšanās».

Kramiņš dzimis 1964.gada 14.martā. Izglītības ceļu viņš sācis Emīla Dārziņa speciālās mūzikas vidusskolas zēnu kora klasē. Profesionālo izglītību ieguvis, mācoties Krievijas Teātra mākslas institūta Muzikāla teātra fakultātē, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā un Latvijas Universitātē, kur 2005.gadā viņam piešķirts pedagoģijas zinātņu doktora grāds.

Radošās darbības pirmā desmitgade - no 1988.gada līdz 1998.gadam - saistās ar aktīvu koncertdarbību Latvijā, Lietuvā, Krievijā, ASV u.c., ar režisora darbu Latvijas Nacionālajā operā, aktiera, režisora un mākslinieciskā vadītāja pienākumu veikšanu Rīgas Muzikāli poētiskajā teātrī. Viņa darbs otrajā desmitgadē - līdz 2005.gadam - ir saistīts ar mākslas pedagoģiju daudzās Latvijas skolās, augstskolās, pieaugušo izglītības centros. Toties trešo desmitgadi raksturo zinātniskā darbība mākslas pedagoģijas un paraverbālās saziņas jomā, kurā viņš sevi pieteicis kā zinātnisku publikāciju un grāmatu autors, maģistrantu un doktorantu pētījumu vadītājs, konsultants, recenzents un eksperts mākslas pedagoģijas jomā.

Kramiņam ir plaša pieredze pasniedzēja darbā un dažādu konkursu žūrijā Latvijā un ārzemēs. Viņš ir monogrāfijas «Runas prasme saziņā» un dažādu publikāciju autors.

Paralēli Kramiņš piedalās sabiedriskās aktivitātēs, kas saistītas ar pienākumu veikšanu sabiedriskajās organizācijās. Kopš Latvijas Nacionālās skolotāju savienības atjaunošanas 2009.gadā viņš ir tās priekšsēdētājs.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu