Notiks līdzdalības konference «Mums ir ko teikt!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 2.decembrī, radošajā telpā «1/4 Satori / Birojnīca» notiks biedrības «NEXT» organizētā līdzdalības konference «MUMS IR KO TEIKT!», kurā Latvijas reģionu jaunieši, nevalstisko organizāciju un valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji dalīsies pieredzē par bērnu un jauniešu līdzdalības metodēm un diskutēs par līdzdalības tendencēm un perspektīvām Latvijā. 

Konferencē uzstāsies sabiedrībā pazīstami cilvēki – sociologs Sandris Mūriņš, žurnāliste Eva Ikstena, mūziķe Māra Upmane-Holšteine, Saeimas deputāte Lolita Čigāne un sociālo mediju eksperts Jānis Palkavnieks, kuri dalīsies pieredzē un idejās par jauniešu motivāciju līdzdarboties, līdzdalības un valsts saistību, līdzdalības redzamību publiskajā telpā, sociālo mediju izmantošanu līdzdalības projektos, kā arī pēdējā laikā labi zināmiem un redzamiem līdzdalības piemēriem Latvijā. 

Pasākumā tiks prezentēta projekta «Skaties tālāk!» ietvaros sagatvotā rokasgrāmata bērnu un jauniešu līdzdalības veicinātājiem «MUMS IR KO TEIKT!», kurā sniegts detalizēts līdzdalības metožu «Kafija ar politiķiem» un «Saldējums ar lielajiem» izklāsts, kā arī prakstiski padomi šo metožu izmantošanai. Katram konferences dalībniekam būs iespēja saņemt izdotās rokasgrāmatas eksemplāru. 

«Bērni un jaunieši ir šodienas un nākotnes sabiedrības veidotāji, tādēļ ir ļoti nozīmīgi veidot dialogu ar jauno paaudzi, uzklausīt viņus un iesaistīt lēmumu pieņemšanā. Diksuiju metodes «Saldējums ar lielajiem» un «Kafija ar politiķiem» ir lielisks veids, kā bērni un jaunieši var tikt sadzirdēti un iesaistīties sarunā ar lēmumu pieņēmējiem par aktuāliem jautājumiem», uzsver Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Konferences noslēgumā notiks darba grupas, kurās dalībnieki varēs gūt praktiskas iemaņas  un kopā radīt idejas neformālu un mūsdienīgu līdzdalības metožu un pieeju izmantošanā.

„Mums ir milzīgs gandarījums par pozitīvajām pārmaiņām dauzos Latvijas novados un pilsētās, kurās ir notikušas projekta «Skaties tālāk!» aktivitātes. Metodes 'Kafija ar politiķiem» un «Saldējums ar lielajiem» ir uzsākušas jaunu tradīciju bērnu, jauniešu un lēmumu pieņēmēju savstarpējā dialogā. Mēs ticam, ka šīs metodes turpinās dzīvot vēl ilgi pēc projekta noslēguma,» norāda projekta vadītājs un idejas autors Vilis Brūveris.

Projektu «Skaties tālāk!» īsteno biedrība «NEXT» sadarbībā ar Ogres jauniešu klubu «Projektu darbnīca», jauniešu klubu «Dēms», Aizputes novada domi kā arī citām organizācijām un pašvaldībām Latvijā. Projekta mērķis ir paaugstināt Latvijas reģionu bērnu un jauniešu līdzdalības prasmes, dodot iespēju iesaistīties lēmumu pieņemšanā un vietējās pašvaldības attīstībā. Projekta ietvaros notiek «Kafija ar politiķiem» un «Saldējums ar lielajiem» pasākumi, kā arī citas aktivitātes, kuru laikā bērni un jaunieši tiekas ar lēmumu pieņēmējiem un iegūst prasmes un pieredzi, lai iesaistītos savas pašvaldības dzīvē un sabiedrībā notiekošajā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu