Notiks seminārs «Vēdu priekšstats par cilvēka izcelsmi un senatni»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2010.gada, 17.septembrī,18.septembrī un 19.septembrī plkst. 18.30, Rīgā Bruņinieku ielā 6, viesnīcā «City Hotel», konferenšu zālē notiks seminārs - «Vēdu priekšstats par cilvēka izcelsmi un senatni» ar Maiklu Kremo, portālu «Apollo» informēja Natālija Sosnicka, garīgās attīstības centra «Raduga 2005» pārstāve.

Maiklam A. Kremo ir goda doktora grāds dabas zinātnēs un teoloģijā. Viņš nodarbojās ar cilvēka izcelsmes un senatnes pētniecību no vēdiskās perspektīvas. M.Kremo ir piedalījies Pasaules Arheoloģijas kongresa, Eiropas Arheologu asociācijas un Zinātnes vēstures Starptautiskā kongresa pasākumos. Viņš ir aicināts uzstāties ar lekcijām Londonas Karaliskajā institūcijā, Krievijas Zinātņu akadēmijā Maskavā, Bulgārijas Zinātņu akadēmijā Sofijā un citās zinātniskās iestādēs. M.Kremo ir lasījis lekcijas universitātēs visā pasaulē. M.Kremo ir vadošais grāmatas «Aizliegtā arheoloģija» (Forbidden Archeology) - visaptveroša pētījuma par arheoloģiskajām liecībām, kas saskan ar vēdisko uzskatu par cilvēka senumu, autors. Šī grāmata ir tulkota vairāk nekā divdesmit valodās. M.Kremo jaunākā grāmata ir «Cilvēka devolūcija: Vēdiskā alternatīva Darvina teorijai» (Human Devolution: A Vedic Alternative to Darwin's Theory). M.Kremo īpaši interesējas par arheoloģijas un antropoloģijas vēsturi no alternatīvo pasaules uzskatu skatu punkta, īpaši to, kuri balstīti uz apziņu vērstajā senās Indijas tradīcijā. Kopš 1974.gada M.Kremo ir Starptautiskās Krišnas apziņas biedrības biedrs.

SEMINĀRA PROGRAMMA:
1. Aizliegtā arheoloģija. Lielākā daļa zinātnieku mūsdienās uzskata, ka cilvēks - kādu mēs to pazīstam šobrīd - parādījās pirms apmēram 150 000 gadiem. Pirms tam planētu apdzīvoja tikai pērtiķveidīgie cilvēka senči. Tomēr Indijas Vēdu literatūrā, īpaši Purānās - vēstures aprakstos - atrodamas ziņas par to, ka cilvēki ir eksistējuši jau kopš pašiem dzīvības pirmsākumiem uz Zemes - tātad, pirms simtiem miljonu gadu. Un tie nav tikai mīti. Patiesībā zinātniskajā literatūrā sastopams daudz arheoloģisku liecību par cilvēku rases ārkārtīgo senumu.

2. Cilvēka devolūcija. Ja ir tik daudz arheoloģisku liecību par cilvēka ārkārtīgi seno izcelsmi, tad mums jādomā par jaunām cilvēka izcelsmes teorijām. Tomēr pirms jautājam: «No kurienes radušies cilvēki?», vispirms jāprasa: «Kas ir cilvēks?». Šodien lielākā daļa zinātnieku uzskata, ka cilvēks vai jebkura cita dzīva būtne ir tikai materiālo elementu kombinācija. Tomēr, ja mēs ņemam vērā visas zinātniskās liecības, būtu loģiskāk teikt, ka cilvēks ir veidots no trīs sastāvdaļām: parastās matērijas, smalkās prāta matērijas un nemateriālās apziņas. Saskaņā ar Vēdu mācību, mēs vispirms eksistējam kā būtnes, kas sastāv no tīras apziņas. Tomēr dažas apzinīgās būtnes degradē jeb zaudē šo stāvokli un tad tās apklāj rupjā matērija, kas veido mūsu fizisko ķermeni, kā arī smalkā matērija, kas veido mūsu mentālo ķermeni. Cilvēka dzīves mērķis ir atjaunot apziņas sākotnējo, tīro stāvokli.

3. Dievišķā daba. Vides piesārņojuma un klimata izmaiņu garīgā perspektīva. Cilvēka izcelsme nav tikai diskusijas tēma dažiem zinātniekiem un filozofiem. Šis jautājums ietekmē visu mūsu dzīves. Mērķi, kurus mēs sev izvirzām - individuāli un kolektīvi - ir atkarīgi no tā, kā mēs atbildēsim uz jautājumiem: «Kas es esmu un no kurienes esmu?». Gadsimta garumā, pateicoties monopolam pasaules izglītības sistēmās, zinātnieki-materiālisti ir diktējuši savas atbildes uz šiem jautājumiem. Un šīs atbildes ir ļoti materiālistiskas. Viņi apgalvo, ka mēs esam tikai no matērijas būvēti molekulāri mehānismi. Tādēļ nav brīnums, ka arī mūsu mērķi ir kļuvuši ļoti materiālistiski. Mēs uzskatām, ka ražot un patērēt arvien vairāk materiālu lietu ir cilvēka dzīves galvenais mērķis. Un šajā procesā mēs saindējam zemi, gaisu un ūdeni, tādējādi izraisot vides piesārņojumu un klimata izmaiņas. Ja mēs patiešām vēlamies kaut ko darīt lietas labā, mums vispirms jāsniedz garīgas atbildes uz jautājumiem: «Kas es esmu un no kurienes esmu?». Jaunās atbildes būs šādas - mēs neesam tikai mehānismi, kas veidoti no matērijas, kuri savā starpā sacenšas par izdzīvošanu. Mēs esam būtnes ar tīru apziņu. Tādēļ mums jācenšas apmierināt mūsu materiālās vajadzības visvienkāršākajā, dabiskākajā un iedarbīgākajā veidā, tai pašā laikā lielāko daļu.

DALĪBAS MAKSA 3 semināru abonenta cena - 15 Ls; par vienu semināru - 7 Ls; nestrādājošiem pensionāriem par vienu semināru - 3 Ls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu