Novembrī Rīgā dzirdēsim Bruklinas <i>indierock</i> apvienību «DIIV»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau 6.novembrī koncertzālē «Palladium» uzstāsies Bruklinas jaunā indīroka apvienība «DIIV». Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un «bilesuserviss.lv». Biļetes cena LVL 12.  

Reizē sapņaini un enerģiski, «DIIV» meistarīgi apvieno elektro, indīroku un shoegaze ar pasaules mūzikas ritmiem, veidojot skanīgu melodiju un stilu apvienojumu. Jūnijā tika izdots grupas debijas albums »Oshin» (2012), par kura atzītākajām kompozīcijām tiek uzskatītas »Doused», »How Long Have You Known» un »Sometime».

«DIIV», iepriekš pazīstami kā «Dive», aizsākās kā grupas «Beach Fossils» ģitārista Zakarija Koula Smita (Zachary Cole Smith) muzikālais solo projekts, kuram vēlāk pievienojās Zakarija bērnības draugs, ģitārists Andrejs Beilijs (Andrew Bailey), basģitārists Devins Rubens Perezs (Devin Ruben Perez) un bundzinieks Kolbijs Hevits (Colby Hewitt).

Slavenais Britu izdevums «New Music Express» (NME) novērtēja «DIIV» debijas albumu ar 9/10, raksturojot to kā izcilu kompozīciju apvienojumu, kas grupas tehniski precīzajā izpildījumā pārceļ klausītājus citā realitātē. Atbilstoši albuma tematikai – ūdenim un okeānam (»Oshin» izrunā kā ocean), mūzikas kritiķi atzīmē, ka grupas debijas albumam raksturīgs zemūdens skanējums ar bagātīgu, viļņaini plūstošu ģitāru skaņu pārklājumu.

Savos koncertos, harizmātiskie «DIIV» apbur klausītājus ar teicamu izpildījumu un hipnotizējošu vokālu, ieskaujot klātesošos laikā un telpā. Grupas kompozīcijas ir optimistiskas un cerību pilnas. Kā «DIIV» mūzikas iedvesmas avotus, Smits atzīmē «Nirvanu», «Krautrock», «C86» grupas, kā arī vairākus pasaules mūziķus, to skaitā «Mali» ģitāristu Babu Selah (Baba Salah), no kura mūzikas aizgūti daudzi grupas muzikālie elementi.

Vieni no Ņujorkas indī skatuves jaunajiem talantiem, «DIIV» ierindojas starp tām grupām, kuras nākotnē noteikti liks sevi manīt. «DIIV» uzstāsies koncertzālē Palladium 6. novembrī. Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un «bilesuserviss.lv». Biļetes cena LVL 12.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu