Ņujorkā draugu sadūrusī Latvijas valstspiederīgā tiesā taisnojas par notikušo (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andy Ciordia, CC BY-NC 2.0

ASV par sava drauga saduršanu apsūdzētā latviete Jekaterina Pūsepa otrdien stājās tiesas priekšā un liecināja, ka savu no narkotikām atkarīgo puisi sadūrusi pašaizsardzības nolūkos, ziņo «Nydailynews.com».

23 gadus vecā Latvijā dzimusī sieviete tiesas priekšā liecināja, ka viņa savu draugu sadūrusi aizsargājoties, pēc tam kad viņš atkārtoti viņai iesitis, «mētājis pa dzīvokli» un mēģinājis viņu izmest uz ielas.

Cīņas spraigumā dzīvesbiedrs Aleks Kacnelsons viņu nogrūdis pa kāpnēm un kādā citā cīniņā esot salauzis viņai pirkstu. Tad Pūsepa rokās paņēmusi 23 centimetrus garo nazi, lai nobiedētu savu draugu, pēc tam, kad viņš tai bija iesitis pa galvu.

«Viņš sāka smieties un jautāja man - vai tas ir viss uz ko tu esi spējīga un atvēzējās sitienam. Es šajā brīdī viņam iedūru ar nazi,» Manhetenas tiesas priekšā stāstīja apsūdzētā. Viņa apgalvoja, ka vienīgais iemesls, kāpēc viņa rokās paņēma nazi, bija, lai atbaidītu savu agresīvo draugu.

Konflikts beidzās ar to, ka naža dūriens izgāja cauri krūšukurvim, aizskarot plaušu un trāpot sirdī. «Viss bija kā palēninājumā. Es redzēju, kā viņš pakāpās atpakaļ un izvilka nazi no sevis,» notikušo apraksta Pūsepa. Katsnelsons lēnām virzījās lejā pa mājas ārējām kāpnēm, kad Pūsepa viņam lūgusi apsēsties un izsaukusi policiju.

Ar Katsnelsonu viņa iepazinusies pērkot no viņa «ecstasy» tabletes. Viņas draugs kļuvis īpaši agresīvs, kad lietojis kokaīnu, stāsta Pūsepa.

Savukārt Kacnelsons apgalvo, ka liktenīgajā naktī viņi abi bija lietojuši alkoholu. Viņam piezvanījusi kāda sieviete, par ko Pūsepa satrakojusies un sākusi demolēt viņa mājokli. Kacnelsons mēģinājis sievieti savaldīt, taču Pūsepa viņu sadūrusi.

Vētraino attiecību dēļ pāris jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. 2012.gada martā Kacnelsons tika apcietināts par uzbrukumu Pūsepai. Toreiz vīrietis nedēļas nogali pavadīja cietumā un pēc Pūsepas prasības tiesa noteica Kacnelsonam aizliegumu tuvoties sievietei.

Tomēr pāris salabis un turpināja dzīvot kopā dzīvoklī Ņujorkā. Pēc Pūsepas stāstītā, ap to laiku viņa atklājusi, ka ir grūtniecības stāvoklī.

Jau atrodoties ieslodzījumā, Pūsepa caur draugiem saņēmusi no Kacnelsona ziņu, ka viņš negrasās audzināt mazuli, jo apšauba, ka viņš ir bērna tēvs. Uzzinot, ka, nākot pasaulē cietumā, bērns tiks nodots adopcijai, Pūsepa izšķīrusies par abortu.

Pūsepa Latviju pameta 11 gadu vecumā 2001.gadā, kad uz ASV pārcēlās viņas māte un vecmāmiņa, kurai Losandželosā dzīvo māsa. 2006.gadā viņas māte Tatjana nomira no vēža, pēc kā sieviete pārcēlusies uz Ņujorku, kur strādājusi par oficianti. Latvijā Pūsepai nav ne ģimenes locekļu, ne draugu.

Notiesāšanas gadījumā Pūsepai draud astoņu līdz 25 gadu cietumsods un deportācija pēc soda izciešanas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu