NVA vadītāja: Šogad ļoti daudz cilvēku atraduši darbu (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne pauž pārliecību, ka arī šī gada otrajā pusē turpinās samazināties bezdarba līmenis, lai arī tas nenotikšot «tik strauji», kā vasarā.

Kalvāne sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka patlaban bez darba ir aptuveni 109 tūkstoši cilvēku. «Bezdarbs turpinās samazināties, lai arī temps nebūs tik straujš. Vasarā bezdarbnieku skaits ir samazinājies par pāris desmitiem tūkstošu,» sacīja viņa.

NVA vadītāja stāstīja, ka šogad proporcija starp tiem bezdarbniekiem, kas atraduši darbu un tiem, kas zaudējuši bezdarbnieka statusu, ir ļoti līdzīga.

«Ļoti daudz cilvēku ir atraduši darbu. Vienlaikus neiepriecina nepatīkama tendence, ka daudziem tiek atņemts bezdarbnieka statuss. Tas nozīmē, ka šie cilvēki nepilda bezdarbnieka pienākumus. Pirmais un galvenais pienākums ir aktīvi meklēt darbu. Diemžēl jāatzīst, ka nereti ir gadījumi, kad mūsu klienti nelegāli strādā.»

Jautāta, kādus speciālistus patlaban darba devēji meklē, NVA vadītāja sacīja, ka tā ir ražošanas nozare, būvniecība un lauksaimniecība.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu