«Ober-Haus»: Augusi Krievijas un NVS iedzīvotāju interese par nekustamo īpašumu Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada jūnijā Krievijas un citu NVS valstu iedzīvotāju interese par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā palielinājās, tomēr tā vairs nav pagājušā gada līmenī, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus apskatā.

Interese tiek izrādīta tikai par kvalitatīviem, remontētiem dzīvokļiem jaunajos projektos, renovētās ēkās vai pirmskara ēkās, kas ir labā stāvoklī.

Vēl aizvien daudziem noteicošais faktors ir atrast likvīdu objektu, kas atbilstu uzturēšanās atļauju iegūšanas kritērijiem un nestu tūlītēju peļņu. Tie ārvalstu klienti, kuri meklē īpašumu pastāvīgai dzīvošanai, aizvien vairāk izšķiras par privātmājas iegādi, jo cenas centra dzīvokļiem ir līdzvērtīgas pietiekami labu privātmāju cenām.

Pilsētas aktīvajā centrā dzīvokļu pārdošanas vidējās cenas jūnijā bija no 800 eiro (560 latiem) līdz 1300 eiro (910 latiem) par vienu kvadrātmetru, tuvajā centrā - vidēji no 1200 eiro (840 latiem) līdz 1900 eiro (1330 latiem) par vienu kvadrātmetru.

Tie dzīvokļi, kuru vidējā pārdošanas cena ir ap 800 eiro kvadrātmetrā, parasti ir sliktā stāvoklī. Lai tos savestu dzīvošanai atbilstošā kārtībā, tie prasa lielus papildu ieguldījumus. Liela daļa no šādiem dzīvokļiem atrodas pagalma mājās. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu