«Ober-Haus»: Īres tirgū otrajā ceturksnī vispieprasītākais bija Rīgas klusais centrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova

 Īres tirgū Rīgā lielākā interese šā gada otrajā ceturksnī izrādīta par mēbelētiem divu līdz trīs istabu dzīvokļiem ar īres maksu no 500 līdz 1000 eiro (no 350 līdz 700 latiem) mēnesī. Vispieprasītākais īres tirgū joprojām ir Rīgas klusais centrs, taču gandrīz tikpat liela interese ir arī par dzīvokļiem aktīvajā centrā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

«Ober-Haus» norāda, ka otrais ceturksnis īres tirgū ir bijis stabils. Pieprasījums pēc dzīvokļiem ir bijis daudzveidīgs - gan pēc vienistabas dzīvokļiem, gan pēc četru un vairāk istabu dzīvokļiem. Aktīvākie dzīvokļu meklētāji centrā bija gan starptautisku kompāniju vadītāji vai darbinieki, starptautisku banku darbinieki, gan arī vietējie klienti.

Pēdējā mēneša laikā novērots, ka par īres dzīvokļiem interesi sāk izrādīt arī ārvalstu skolotāji un studenti, kas jau laicīgi sāk interesēties par īres dzīvokļiem uz nākamo mācību gadu.

Vietējie klienti galvenokārt interesējas par dzīvokļiem centrā cenu kategorijās no 210 eiro līdz 430 eiro (no 147 līdz 301 latam) mēnesī. Bieži tiek izrādīta interese par neremontētiem dzīvokļiem, kur, savstarpēji vienojoties par remonta veikšanu pašu spēkiem un attiecīgi īres maksas samazināšanu, tiek atrasts abām pusēm izdevīgs risinājums, norāda «Ober-Haus».

Lielākais ir bijis divistabu dzīvokļu piedāvājums centrā un Vecrīgā ar vidējo īres maksu no 390 eiro līdz 850 eiro mēnesī (no 273 līdz 595 latiem).

Īres cenas otrajā ceturksnī nav mainījušās, norāda «Ober-Haus». Jaunajos projektos centrā tās ir vidēji no deviņiem līdz 11 eiro (no 6,3 līdz 7,7 latiem) par kvadrātmetru, pirmskara ēkās centrā - no septiņiem līdz deviņiem eiro (no 4,9 līdz 6,3 latiem) par kvadrātmetru, bet klusajā centrā - no astoņiem līdz desmit eiro (no 5,6 līdz septiņiem latiem) par kvadrātmetru.

Mikrorajonos otrajā ceturksnī ir interese par īres dzīvokļiem Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Imantā un Zolitūdē. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos projektos šajā segmentā ir augsts, norāda «Ober-Haus».

Pieprasītākie rajoni ir Pārdaugava, Purvciems un Teika. Īres cenas otrajā ceturksnī nav mainījušās arī šajā segmentā un ir vidēji 130 eiro (91 lats) mēnesī par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro (126 lati) mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro (154 lati) mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem.

Pieprasījums pēc īres privātmājām joprojām nav liels, bet saglabā stabilitāti, teikts pārskatā. Vispieprasītākie rajoni, kā jau ierasts, ir Mārupe, Ķīpsala un Mežaparks. Arvien lielāka interese ir par īres privātmājām Piņķos, sevišķi no ārvalstu klientu puses. Ir nedaudz pieaudzis arī privātmāju piedāvājumu skaits, galvenokārt mājas uz īri tiek piedāvātas Mārupē un Bieriņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu