«Ober-Haus»: Janvārī mazinājusies ārvalstu pircēju interese par dzīvokļiem jaunajos projektos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jauno projektu dzīvokļu segmentā janvārī pircēju aktivitāte saglabājusies gandrīz nemainīga. Interese ir mazinājusies no ārvalstu pircēju puses, bet augusi vietējo pircēju interese, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Ārvalstu pircēji nesteidzas ar ātru lēmuma pieņemšanu, skatās jaunos projektus cenu kategorijā no 145 000 eiro līdz 220 000 eiro. Janvārī toties ir parādījusies lielāka interese no vietējo pircēju puses, norāda «Ober-Haus». Jauno projektu segmentā janvārī vispieprasītākie bija trīs līdz četru istabu dzīvokļi ar vidējo cenu no 1200 līdz 1600 eiro par vienu kvadrātmetru.

Pārdaugavā jauno projektu segmentā pēdējā mēnesī pircēju aktivitāte ir samazinājusies par aptuveni 20%, teikts pārskatā. Rezidenti aktīvāk pērk īpašumus cenu kategorijā no 40 000 eiro līdz 100 000 eiro ar vai bez apdares, bet nerezidenti izvēlas dzīvokļus cenu kategorijā no 145 000 eiro līdz 200 000 eiro un pārsvarā ar pilnu apdari.

Nerezidenti pārsvarā iegādājas īpašumus Rīgas centrā vai tā tuvumā, piemēram, Āgenskalnā, Šampēterī vai Teikā. Lielu uzmanību, izvēloties īpašumu, klienti pievērš apsaimniekošanas maksai, apkures skaitītāju esamībai, pazemes stāvvietai un tās cenai - vidēji no 5000 eiro līdz 10 000 eiro par vietu.

Cenas par jauno projektu dzīvokļiem mikrorajonos ir no 1200 līdz 1850 eiro par vienu kvadrātmetru. Cenas par jauno projektu dzīvokļiem Rīgas centrā ir vidēji no 1900 līdz pat 3900 eiro par vienu kvadrātmetru, klusajā centrā dažviet sasniedzot pat 4900 eiro par kvadrātmetru.

Kā novēroja «Ober-Haus» speciālisti, vietējie iedzīvotāji izrāda interesi arī par jaunajiem projektiem ārpus Rīgas, piemēram, Baložos cenu kategorijā no 50 000 eiro līdz 60 000 eiro ar kritēriju, lai dzīvoklī ir divas izolētas istabas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu