«Ober-Haus»: Oktobrī nedaudz samazinājusies pircēju interese par privātmājām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Oktobrī pircēju interese par privātmājām ir nedaudz samazinājusies un ļoti svarīgs faktors mājokļa izvēlē ir infrastruktūra - ceļš, sabiedriskais transports, skolas, bērnudārzi, veikali, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Privātmāju potenciālie pircēji turpina interesēties par ekonomiskām, nelielām jaunbūvēm platībā, sākot no 150 kvadrātmetriem līdz 170 kvadrātmetriem un cenā no 90 000 eiro līdz 120 000 eiro (no 63 000 līdz 84 000 latu).

Taču oktobrī novērota tendence, ka vietējie klienti meklē arī pilnībā pabeigtas privātmājas, kurās uzreiz var sākt dzīvot, ar labu atrašanās vietu un attīstītu infrastruktūru, norāda «Ober-Haus». Interese par šāda segmenta mājām Pierīgā ir cenu kategorijā no 130 000 eiro līdz 180 000 eiro (no 91 000 līdz 126 000 latu). Mājas var būt nepabeigtas vai sliktā stāvoklī, ja tās maksā līdz 50 000 eiro (35 000 latu).

Vēl joprojām vietējie pircēji turpina aktīvi izrādīt interesi par banku meituuzņēmumu piedāvājumiem, jo tiem var saņemt izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus, kā arī par īpašumiem, kas ir remontējami, bet ar labu atrašanās vietu. Taču šādu piedāvājumu nav daudz, teikts pārskatā.

«Ober-Haus» norāda, ka oktobrī klientu interese par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai ir augsta, jo tiem neizdodas atrast savām prasībām un iespējām atbilstošus gatavu vai pat nepabeigtu privātmāju piedāvājumus.

Pārsvarā klienti vēlas iegādāties labus zemes gabalus ar visām komunikācijām. Ja komunikāciju nav, tad pircējiem vairs nav intereses par īpašumu. Kā novēroja «Ober-Haus» speciālisti, pārdot zemes gabalu bez elektrības praktiski nav iespējams arī par ļoti zemu cenu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu