«Ober-Haus»: Privātmāju segmentā turpinās augsta aktivitāte (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Privātmāju segmentā maijā aktivitāte turpinājās iepriekšējo mēnešu līmenī un bija augsta. Tirgū ik pa laikam tiek piedāvāts labs un pieprasījumam atbilstošs piedāvājums, pieprasītā atrašanās vietā un par adekvātu cenu, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Šādiem īpašumiem ir attiecīga pircēju kategorija, kas ir ieinteresēta īpašumu iegādē, taču attiecīgu piedāvājumu ir ārkārtīgi maz, norāda «Ober-Haus». Joprojām ir diezgan daudz pārdevēju, kas savus īpašumus mēģina pārdot par tirgus situācijai neatbilstoši augstām cenām.

Klienti interesējas par ekonomiskām, nelielām 100 līdz 150 kvadrātmetru privātmājām cenu kategorijā līdz 100 000 eiro (70 000 latu). Arī maijā nemainīgi augsta interese bija par mājām un zemes gabaliem dārziņu rajonos. Pēc «Ober-Haus» speciālistu domām, šajā segmentā arī vasaras mēnešos aktivitāte varētu tikai palielināties.

Maijā saglabājās liela interese arī par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai, ja tiem neizdodas atrast savām prasībām un iespējām atbilstošus jaunbūves vai remontējamus privātmāju piedāvājumus, teikts pārskatā. Pārsvarā klienti vēlas iegādāties labus zemes gabalus ar visām komunikācijām vai vismaz ar jau pievilktu elektrību. Ja komunikāciju nav, tad pircējiem nav intereses par šādu īpašumu.

Klientus interesē piedāvājumi, kuru cena ir ap 15-20 eiro (10,5 līdz 14 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgas apkārtnē un 30-40 eiro (21 līdz 28 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgā. Ir interesenti arī zemes gabaliem līdz 50 kilometru attālumā no Rīgas. Arī šajā segmentā nemainīgi lielākā interese ir par banku īpašumā esošiem īpašumiem, teikts pārskatā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu