OCTA drošības kampaņās ieguldījusi vairāk nekā trīs miljonus latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējo trīs gadu laikā no OCTA apdrošināšanas līdzekļiem Ceļu satiksmes drošības kampaņās ieguldīti vairāk nekā trīs miljoni latu.

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, 2% no OCTA polises prēmijām tiek novirzīti Ceļu satiksmes drošības pasākumiem. Pēdējo trīs gadu laikā no apdrošināšanas līdzekļiem satiksmes drošības informējošajās un izglītojošajās kampaņās ir ieguldīti 3 254 608 lati. Atbalstāmo kampaņu skaitā ir bijušas informējošas un izglītojoša kampaņas par satiksmes un gājēju drošību, saskaņoto paziņojumu, atstarotāju lietošanu, jauniešu pārdrošu braukšanas stilu u.c.

Pamatojoties uz Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, ik gadu apdrošinātāji ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no prēmijām par OCTA polisēm, kas tālāk tiek novirzīti Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses aktivitātēm. Puse līdzekļu tiek izlietoti Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (tai skaitā Ceļu policija, VUGD) vajadzībām, bet pārējā daļa - citu institūciju, piemēram, Ceļu Satiksmes Drošības direkcijas organizētajām sabiedrības izglītojošām kampaņām.

«Ikviens transportlīdzekļa īpašnieks iegādājoties OCTA polisi ne tikai pasargā sevi no iespējamām, nelabvēlīgām sekām, kas var rasties iekļūstot ceļus satiksmes negadījumā ar neapdrošinātu transportlīdzekli, bet vienlaikus arī atbalsta ceļu satiksmes drošību un tās kvalitātes nodrošināšanu. Jo lielāks ir apdrošināto skaits, jo lielāka tiek atvēlēta summa ceļu satiksmes drošības pasākumiem,» situāciju skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

«Kaut arī varbūt transportlīdzekļu īpašniekiem pirmajā brīdī šķiet nesaprotami, kāpēc ikvienam būtu jāatbalsta ceļu satiksmes drošības pasākumi, tomēr raugoties ilgtermiņā, mēs esam atbildīgi ne tikai par savu drošību, braukšanas stilu un sevis pasargāšanu no nelaimēm, bet arī par apkārtējiem,» situāciju skaidro Juris Stengrevics.

Katru gadu par līdzekļu pielietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē. Sēdes laikā tiek arī analizēti iepriekšējo gadu rādītāji, kā arī sasniegtie rezultāti procentuāli ieguldītajiem līdzekļiem.

Kā nozīmīgākie līdzfinansētie projekti 2010. gadā būtu atzīmējamas kampaņas: «Izguli dzērumu», «Gribu būt mobils», «Sargi sevi un citus ar OCTA», «Autogaismas kārtībā» u.c.

2011. gada 9. marta Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes laikā īpaša uzmanība tika pievērsta arī nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā. Vienlaikus tika izvērtēti jautājumi, kuri saistīti ar mazāk aizsargāto ceļu satiksmes drošības dalībniekiem - velosipēdistu un gājēju dalību ceļu satiksmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu