Ogrē pirmais plūdu dēļ evakuētais; ūdenslīmenis cēlies par diviem metriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pirmdien Ogrē no dārzkopības saimniecības «Ogre» ugunsdzēsēji-glābēji evakuējuši cilvēku, kurš saviem spēkiem nav varējis izkļūt no mājas. Viņš ir pirmais šopavasar plūdu dēļ evakuētais.

Tikmēr šajā teritorijā ūdens līmenis šodien ir cēlies aptuveni par diviem metriem, tādējādi par pusotru metru pārsniedzot kritisko robežu un appludinot 40 mājiņas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Kā pastāstīja Šembele, šodien plkst.13.39 dienests saņēma informāciju no Ogres Pašvaldības policijas, ka kādā applūdušā dārzkopības saimniecības «Ogre» mājiņā atrodas cilvēks, kurš paša spēkiem netiek ārā. VUGD Ogres daļas glābēji ieradās notikuma vietā ar laivu un cilvēku ar kaķi nogādāja drošībā.

Tas ir pirmais šī pavasara plūdos evakuētais cilvēks, uzsvēra Šembele.

Minētā dārziņu teritorija jau šodien no rīta draudēja applūst - bija atlicis pusmetrs līdz ūdenslīmeņa kritiskajai atzīmei. Tad Ogres upē tika atvērtas slūžas, tādējādi ūdenslīmeni izdevās pazemināt par aptuveni metru, taču vēlāk izveidojās ledus nosprostojums, un ūdenslīmenis atkal sāka celties.

Patlaban tas ir pacēlies divus metrus virs sākotnējā līmeņa, kas ir pusotru metru virs kritiskā līmeņa, līdz ar to applūdušas aptuveni 40 dārza mājiņas.

VUGD darbinieki pašlaik apseko dārziņu teritoriju, lai pārbaudītu, vai kādā no mājiņām vēl nav palikuši cilvēki, informēja Šembele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu