Ogres būvvaldes dēļ kavēsies papildu ražotnes izveide

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Metālapstrādes kompānija SIA «Prometāls» var zaudēt savus klientus, nespējot nodrošināt to prasītos apjomus, jo iecerētās papildu ražotnes izveide Ogres būvvaldes lēmuma dēļ kavēsies vismaz par pusgadu, šodien raksta laikraksts «Dienas Bizness».

«Dīvaini, ka Latvijā pašreizējos apstākļos tiek meklēti iemesli, lai pagarinātu kādās ražotnes izveides laiku. Faktiski Ogres pašvaldība, liekot sprunguli, torpedē eksportpreču ražošanas paplašināšanu, ārvalstu pasūtītājus spiežot izvēlēties citu valstu piegādātājus,» sašutis ir «Prometāls» izpilddirektors Nauris Jansons.

Uzņēmumam ir vairāki klienti, kuri cieši saistīti ar enerģētiku, un viņu pasūtījumi pieaug, nevis samazinās, kas ļauj noturēt agrākos ražošanas apjomus vai strādāt ar minimālu kritumu.

Tomēr, lai «Prometāls» būtu stabils piegādātājs, kompānijai jānodrošina pircēju prasītie apjomi. Proti, vai nu uzņēmums nodrošina prasītos apjomus, vai sadarbības partneri meklē citus piegādātājus.

Jau 2008. gada vasarā «Prometāls» pieņēma lēmumu par jaunas ražotnes būvniecību, ar kuru būtu iespēja nodrošināt nepieciešamos apjomus. Plāns paredzēja rudenī īstenot būvniecības nulles ciklu, lai ziemā veiktu iekšdarbus un vēlā pavasarī sāktu ražošanu. Oktobra sākumā iesniegts pieprasījums Ogres būvvaldē par būvniecību.

Uzņēmējam par lielu pārsteigumu, būvvalde nevis izsniegusi plānošanas un arhitektūras uzdevumu, bet lēmumu par to, ka būvniecības iecere nododama publiskai apspriešanai. «Šāds būvvaldes lēmums sagrauj visas uzņēmuma ieceres,» uzsver Jansons.

Būvniecību nevar sākt un to vajadzēs atlikt vismaz uz pusgadu, ja ne uz ilgāku laiku. Līdz ar to ir apdraudētas uzņēmuma attiecības ar klientiem, un tā vietā, lai radītu jaunas darba vietas vismaz 10–15 cilvēkiem, iespējams, uzņēmumam vajadzēs 15–20 cilvēkus atbrīvot no darba.

Savukārt Ogres būvvaldes teritorijas plānotājs Uldis Apinis laikrakstam skaidroja, ka katram objektam ir vajadzīga sabiedriskā apspriešana, jo to paredz likums.

Uzņēmums par būvvaldes lēmumu sūdzējies pašvaldībā, taču arī tās lēmums bijis negatīvs. «Varu apsveikt būvvaldes un pašvaldības amatpersonas ar uzcītīgu normatīvo aktu normu ievērošanu, kaut arī tikpat likumīgi būtu bijis izsniegt arhitektūras un plānošanas uzdevumu, tā sekmējot uzņēmējdarbību,» norāda Jansons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu