«OKartes» <i>rallisti</i> pilnā sastāvā startēs «Autoplius 300 Lakes Rally» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntars Stupelis

Šajā nedēļas nogalē, 9. un 10.augustā, Zarasai apkārtnē Lietuvā, startēs Latvijas Rallija čempionāta 6. posms «Autoplius 300 Lakes Rally». Šajās sacīkstēs R2 klasē uz starta stāsies arī visi «OKartes Autosporta Akadēmijas» sportisti - Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, Emīls Blūms / Andris Mālnieks un Kristaps Feldmanis / Artis Štrauss.

Pēc aizvadītām sacīkstēm Igaunijā, braucēji dosies uz otru Latvijas kaimiņvalsti Lietuvu. Galvenais mērķis ir palielināt punktu pārsvaru Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) komandu kopvērtējumā, kurā «OKartes Autosporta Akadēmija» šobrīd ir izvirzījusies pārliecinošā līderpozīcijā.

Šī brīža R2 klases līderis Sirmacis, pēc piedzīvotas neveiksmes aizvadītajā rallijā, ir apņēmības pilns atgūt zaudēto. «Igaunijā piedzīvoju tehnisku neveiksmi un līdz ar to zaudēju cīņu par uzvaru un vērtīgos punktus LRČ kopvērtējumam. Bet laikam šī neveiksme man ir nākusi par labu, un tas ir kā papildus stimuls Lietuvā ar pilnu atdevi parādīt, uz ko esmu spējīgs. Kopā ar savu treneri Ivaru Cauni esmu izanalizējis arī video ierakstus - aizvadītajā rallijā biju sācis piekopt pilnpiedziņas braukšanas stilu, tagad jācenšas braukt tīrāk. Tas arī uzlabos rezultātu,» norāda Sirmacis.

Blūmam šis būs pirmais rallijs Lietuvas ceļos. «Lietuvā līdz šim neesmu braucis, tāpēc sagaidu jaunu pieredzi. Esmu paanalizējis šī rallija iepriekšējo gadu video materiālus. Izskatās, ka ceļi ir ļoti ātri, viltīgi, ar daudz tramplīniem. Galvenais ir testa ātrumposmā saprast ceļu specifiku, un tad visam vajadzētu izdoties. Ceru aizvadīt labu dueli ar Sirmaci un sagādāt intrigu rezultātos,» stāsta Blūms. Arī OKartes Autosporta Akadēmijas jaunākajam sportistam Feldmanim šis būs pirmais rallijs Lietuvā.

Kopā sportistiem būs jāaizvada 13 ātrumposmi ar kopējo trases garumu 132,25 kilometri. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 9. augustā plkst. 17:35. Ekipāža Sirmacis/Kulšs startēs ar 42. starta numuru, Blūms/Mālnieks ar 44., bet Feldmanim/Štrausam piešķirts 49. starta numurs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu