Okupācijas muzejs aicina uz filmu «Vai viegli būt jaunam?»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Visi interesenti ir laipni aicināti uz Jura Podnieka dokumentālās filmas «Vai viegli būt jaunam?» seansu Latvijas Okupācijas muzejā trešdien, 28. aprīlī pulksten 18.00. Ieeja par ziedojumiem.

Filma atklāti un emocionāli stāsta par jauniešiem, kuri meklē savu vietu dzīvē. Filma iegūst īpašu skaudrumu ar to, ka tajā atklājas padomju iekārtas uzspiestā bezjēdzība un liekulība. Filmas varoņi ir jauni cilvēki, kas brīvi runā par sabiedrībā aizliegtām tēmām – karš Afganistānā, narkotikas, panki, Krišnas apziņas kustība. Amatierkino režisors veido filmu par saviem vienaudžiem un rāda nāvi, kas sastopama ik uz soļa, sešpadsmitgadīga meitene gatava izlēkt pa logu, jo viņu apvaino zādzībā, jauna māmiņa satraukusies par sava bērna nākotni pēc Černobiļas avārijas, jaunietis tiek bargi sodīts čekas organizētā paraugprāvā par vilciena demolēšanu – šie dažādie likteņi veido filmas dramaturģiju, kas sākas ar rokkoncertu Ogrē un beidzas ar gados jauno Afganistānas kara veterānu dzīves atziņām.

Filma «Vai viegli būt jaunam?» ir absolūts fenomens, tā atdzīvināja interesi par dokumentālo kino Gorbačovs savā laikā to nosauca par pirmo perestroikas vēstnesi. Filma izrādīta 85 valstīs, un to noskatījušies simtiem miljonu skatītāju.

Scenāristi: Ābrams Kleckins, Jevgēņijs Margoļins, Juris Podnieks;
Režisors: Juris Podnieks;
Operators: Kalvis Zalcmanis;
Komponists: Mārtiņš Brauns;
Skaņu režisors: Anrijs Krenbergs;
Montāžas režisore: Antra Cilinska;
Režisora asistents: Aleksandrs Demčenko;
Skaņu operators: Gunārs Netrebskis;
Filmas direktore: Baiba Urbāne 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu