Olaines ķīmiskajā rūpnīcā izcēlies plašs ugunsgrēks; cietuši četri ugunsdzēsēji (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Olaines ķīmiskajā rūpnīcā «Biolar» aizvadītajā naktī izcēlies plašs ugunsgrēks, kurā cietuši pieci cilvēki, no tiek četri ugunsdzēsēji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks izcēlies neilgi pēc pusnakts un degušas trīsstāvu ražošanas ēkas telpas 3000 kvadrātmetru platībā.

Kā portālu «Apollo» informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele, ēkā atradās dažāda veida ķīmiskas vielas, kas karstuma un degšanas ietekmē reaģēja un notika vairākas eksplozijas, tāpēc dzēšanas darbi bija apgrūtināti un lielākoties tika veikti no ārpuses.

Ugunsgrēkā cieta kāda privātpersona - 41 gadu veca sieviete, kura guvusi plašus apdegumus un nogādāta slimnīcā, kā arī četri ugunsdzēsēji, kuri saelpojušies degšanas produktus.

Kā viens no iespējamajiem ugunsgrēka iemesliem tiek minēta kļūme tehnoloģiskajā procesā.

Ugunsgrēks lokalizēts tikai šorīt plkst.6.33, bet dzēšanas un uzraudzības darbi turpināšoties vēl krietnu laiku.

Notikuma vietā dežūrē arī pārstāvji no pašvaldības, Valsts vides dienesta (VVD), policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības.

VVD pārstāvji pagaidām nav konstatējuši iespējamus apdraudējumus videi, tuvumā nav tekošu ūdeņu.

VUGD pārstāve norāda, ka iedzīvotājiem nav iemesla satraukties par iespējamu kaitējumu viņu veselībai.

SIA «Olaines ķīmiskā rūpnīca BIOLARS» ir viena no lielākajiem ķīmijas uzņēmumiem Baltijā. Uzņēmums ražo dažādus smalkās organiskās sintēzes ķīmiskos produktus, laku un krāsu materiālu pusproduktus, gatavos laku un krāsu materiālus, auto un sadzīves ķīmiju un metāla taru.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu