Olšteins kategoriski noliedz visas izvirzītās «apsūdzības»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Medijos ir [s:39674] par sešu Zatlera Reformu partiju (ZRP) atstājušo partijas biedru, jaunievēlēto 11. Saeimas deputātu darbību un darbības mērķiem, paziņojumā norāda līdzšinējais ZRP biedrs Klāvs Olšteins.

«Tā pilnībā neatbilst patiesībai portāla «pietiek.com» izplatītie apgalvojumi, ka jaunizveidotā neatkarīgo deputātu grupa būtu pieprasījusi apmaiņā pret atbalstu topošajai Valda Dombrovska valdībai nodrošināt grupai iekšlietu un satiksmes ministru amatus,» norāda Olšteins.

Visi seši bijušie ZRP biedri tikās ar Dombrovski un informēja par neatkarīgo deputātu konsekventu atbalstu viņam kā Ministru prezidenta amata kandidātam, gan par to, ka neviens no deputātiem nepieprasa ieņemt ministru amatus.

Sarunas gaitā norādīts: neatkarīgo deputātu grupas mērķis nav amati valdībā, tomēr - ja Dombrovskis kā valdības veidotājs izšķirsies piedāvāt neatkarīgo deputātu grupai kādu amatu - tam tiks virzīts kompetents nozares profesionālis.

Tāpat Dombrovskim paziņots, ka neatkarīgie deputāti atbalsta Valda Zatlera kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam un pie partijām nepiederošā Aivja Roņa kandidatūru satiksmes ministra amatam.

Iekšlietu ministra amatam Olšteins neesot pieteicies pats. Šovakar intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» pēc ilgas tirdīšanas Olšteins atzinās, ka iekšlietu ministra amatam viņu izvirzījis partijas biedrs Romualds Ražuks, ziņo LETA.

Olšteins tad apliecinājis, ka būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, ja būtu tāda nepieciešamība, taču partijai jau esot izvirzīts kandidāts šim amatam - Rihards Kozlovskis, un viņš šo izvēli respektējot.

ZRP, gan no partijas atšķēlušies seši Saeimas deputāti šovakar sarunās apliecinājuši atbalstu tam koalīcijas modelim, kāds veidots līdz šim, šovakar intervijā «TV3» raidījumam «Nekā personīga» apstiprināja Dombrovskis.

Līdz ar to darbs pie koalīcijas izveides tiks turpināts, ziņo LETA.

Tomēr Dombrovskis atzina, ka, iespējams, būs nepieciešama kāda «amatu pārbīde», lai minētos sešus deputātus iesaistītu koalīcijas darbā.

Konkrētas prasības gan no atšķēlušās grupas nav izskanējušas, neviens no sešiem deputātiem arī nepretendējot uz kādu ministra amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu