Olšteins Zatleru salīdzina ar kailo karali

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai raksturotu situāciju, kādu viens no šķeltniekiem Klāvs Olšteins redzējis Zatlera Reformu partijā (ZRP), Olšteins atgādina Hansa Kristiana Andersena pasaku par kailo karali.

Žurnālam «SestDiena» Olšteins sacīja: «Viss galms karalim stāsta, cik viņš ir skaists, brīnišķīgs un daiļi apģērbies. Taču reiz karalis izgāja pie tautas, un kāds bērns iekliedzās: «Karali, jūs esat kails!» Šis bija līdzīgs gadījums: karalis pēc būtības ir kails!»

Olšteins spriež, ka Zatlera lielākā nelaime ir cilvēki, kas mēģina viņam pieglaimoties. «Zatleram patīk, ka viņu apjūsmo, ka viņu pavada apsardze, ka viņam ir valsts apmaksāta automašīna. Sevišķi viņam patīk, ja viņu vēl aizvien uzrunā «prezidenta kungs». Viņam līdzās nav cilvēku, kas pateiktu, kā ir īstenībā.»

Vilšanās partijas vadībā bija viens no iemesliem, kādēļ Olšteins un vēl pieci deputāti nolēma izstāties no ZRP. Viņi apgalvo, ka partijas sludinātie godīguma un atklātības principi bija domāti tikai acu aizmālēšanai, bet patiesībā svarīgākie lēmumi pieņemti nedemokrātiskā veidā, ignorējot partijas biedru viedokli.

Olšteins apgalvo, ka partijas vadība patiesībā bijusi dažu «pelēko kardinālu» rokās. Pie šiem kardināliem viņš pieskaita bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Edgaru Rinkēviču, Zatlera padomnieci likumdošanas jautājumos Sandru Sondori−Kukuli un viņas vīru Guntaru Kukulu.

Olšteins atzīst, ka ar pistoli neviens gluži nav draudējis, tomēr spiediens no partijas līderiem bijis nepārprotams. Viņš stāsta, ka arī bēdīgi slavenās 1.oktobra nakts sēdes laikā izvirzīta prasība, lai viņš atbalsta lēmumu par koalīcijas veidošanu ar «Saskaņas centru».

«Kā es varu būt par, ja pēc būtības esmu pret šādu soli?» atbildējis Olšteins. Zatlers ļoti gribējis vienbalsīgu valdes lēmumu, tādēļ asi vērsies pret protestētāju. «Sēžot šajā sapulcē, es redzēju, ka cilvēki tiek ietekmēti no ārpuses. Viņiem iestāstīts, ka mums dzelžaini, kā Zatlers teica «pār tankiem», jāiestājas par «Saskaņu.»

Olšteins apgalvo, ka, gadījumā ja tiktu veidota koalīcija ar SC, Edgaram Rinkēvičam bijis apsolīts premjera amats. Rinkēvičs kategoriski noliedz, ka bijusi šāda vienošanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu