«Olympiacos» otro gadu pēc kārtas triumfē Eirolīgā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas 2012./2013. gada sezonas čempioniem svētdienas vakarā kļuva otro gadu pēc kārtas kļuva Grieķijas komandas Pireju «Olympiacos» basketbolisti.

Finālmačā «Olympiacos» komanda atspēlējās no 17 punktu deficīta un ar 100:85 pārspēja Spānijas klubu Madrides «Real».

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Vasilis Spanulis, kurš visus punktus guva otrajā puslaikā, 20 punktus pievienoja Eisijs Lovs, bet 12 punkti bija Kaila Hainsa kontā. «Real» komandā ar 21 punktu izcēlās Rūdijs Fernandess, bet 17 punktus guva Serhio Rodrigess.

Pēc līdzīgām pirmajām minūtēm sekoja «Real» komandas dominance, kas ļāva pēc nospēlētām desmit minūtēm izvirzīties vadībā ar 17 punktu pārsvaru (27:10), tomēr jau līdz otrās ceturtdaļas vidum «Olympiacos» prata samazināt rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (28:33). Neilgi pirms lielā pārtraukuma Grieķijas klubs pat varēja panākt neizšķirtu, tomēr pēc pirmā puslaika +4 (41:37) bija «Real» komandai.

Trešās ceturtdaļas ievadā Eirolīgas sezonas vērtīgākais spēlētājs realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas, kas ļāva «Olympiacos» izvirzīties vadībā ar 48:45. Turpinājumā pamīšus vadībā bija abas komandas, bet pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts - 61:61.

Pēdējo ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka «Olympiacos» un pēc Spanuļa ceturtā tālmetiena šajā mačā Grieķijas klubs panāca jau +8 (70:62), bet četrarpus minūtes līdz spēles beigām Grieķijas komandai bija 14 punktu pārsvars (84:70). Atlikušajā laikā Madrides klubam vairs neizdevās apdraudēt «Olympiacos» uzvaru un triumfu Eirolīgas turnīrā.

Atgādinām, ka svētdien mačā par trešo vietu Maskavas CSKA basketbolisti ar 74:73 pārspēja «FC Barcelona Regal» komandu.

Jāpiebilst, ka pirms gada «Olympiacos» finālmačā izdevās atspēlēt 19 punktu deficītu un pārspēt CSKA ar 62:61.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu