Omlete ar ķiploku ziediem (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Fotorecepte sestdienas brokastīm!

Sastāvdaļas:

  • Ķiploku ziedu 300 g
  • Olas 8 gab.
  • Siers 100 g
  • Krējums 200 g
  • Malti pipari (pēc garšas)
  • Jūras sāls (pēc garšas)
  • Olīveļļa 1 – 2 tējk. (cepšanai)

Gatavojam:

Sakarsējam krāsni uz 200° C

Ķiploku ziedus nomazgā un nogriež tiem augšiņu un apakšu, lai paliek tikai neliela daļa no paša kātiņa. Liek uz sasildītas pannas, maisot apcep olīveļļā – 2 min, pievieno skābo krējumu un pasutina.

Bļodā sakuļ olas, pievieno garšvielas un sarīvētu sieru. Ar sāli ļoti prātīgi, jo manuprāt omleti ir ļoti viegli pārsālīt!

Ņem cepam trauku, tādu palielu un liek iekšā ķiploku ziedus, visu pārlej ar olu masu.

Liek cepeškrāsnī un cep 20 min, vai pielāgojoties jūsu cepeškrāsnij, pārbauda gatavību ar irbulīti vai zobu bakstāmo.

Kad omlete gatava to var pasniegt brokastīs vai atdzesētu kā uzkodu, kopā ar svaigiem salātiem vai zaļumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu