Optiskās platjoslas lietotāju skaits sasniedzis 80 000

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA «Lattelecom» platjoslas pieslēgumu skaits sasniedzis vairāk nekā 270 000, savukārt optiskos pieslēgumus izmanto 80 000 klienti no 400 000 mājsaimniecībām, kas atrodas optiskā tīkla pārklājuma zonā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Optiskā interneta pakalpojumu abonentu skaits kopš augusta beigām palielinājies par 10 000.

Platjoslas pieslēgumi ar ciparu abonentu līnijas (DSL) tehnoloģiju piedāvā lejuplādes ātrumus līdz 10 megabitiem sekundē (Mbps), bet optiskie pieslēgumu datu plūsmu abos virzienus no 100 Mbps līdz 500 Mbps, atkarībā no klienta izvēlētā komplekta.

«Lattelecom» šogad turpinājis iesākto stratēģiju, attīstot un izplatot televīzijas pakalpojumu, kā arī izbūvējot optisko tīklu jaunās pilsētās un apdzīvotās vietās - Alūksnē, Balvos, Bauskā, Baložos, Brocēnos, Cēsīs, Dobelē, Gulbenē, Grobiņā, Jaunmārupē, Jūrmalā, Krāslavā, Kuldīgā, Ķekavā, Limbažos, Līvānos, Preiļos, Saldū, Siguldā, Ulbrokā, Valkā un Vangažos.

Patlaban «Lattelecom» optiskais internets pieejams jau vairāk nekā 400 000 mājsaimniecību visā Latvijā, kas ir puse no visām valsts mājsaimniecībām, sacīja Gulbis.

«Nozarei un iedzīvotājiem svarīgi, ka nākamajā gadā beidzot tiks sākts platjoslas piekļuves projekts ar Eiropas Komisijas (EK) līdzekļu piesaisti, lai nodrošinātu optiskā tīkla piekļuvi vietās, kur tas operatoriem nav komerciāli izdevīgi,» sacīja Gulbis, norādot, ka platjosla 2012.gadā joprojām būs prioritāra «Lattelecom».

«Nākotnē galvenais atslēgas vārds dažādu pakalpojumu attīstībai būs platjoslas internets, tieši tādēļ Eiropas Savienība tik ļoti uzstāj uz tā dēvētās «Digital Agenda 2020» ieviešanu, kas paredz līdz 2020.gadam ikvienam eiropietim nodrošināt piekļuvi vismaz 100 Mbps ātram internetam,» sacīja Gulbis.

«Lattelecom» optiskā tehnoloģija ievelk optiskās šķiedras vadu lietotāja mājoklī vai birojā un tur pieslēdz ierīci, kas gaismas impulsus pārvērš datu plūsmā, un tos ievada lietotāja datu apstrādes ierīces. Citi operatori Latvijā, kas izmanto optiku, piemēram, «Izzi» un «Baltkom», lieto nedaudz atšķirīgu tehnoloģiju, kas optisko vadu pieslēdz pie pārkodēšanas un maršrutēšanas ierīces, kas atrodas daudzdzīvokļu mājā, un ātrgaitas interneta signālu gala lietotājam padod pa «Ethernet» standarta vadiem vai izmantojot kādu citu tehnoloģiju.

«Lattelecom» koncerna kopējie ieņēmumi 2010.gadā bija 141,05 miljoni latu un peļņa -19,32 miljoni latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu