Organisma attīrīšana: modes tendence vai dzīves nepieciešamība?*

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tikai XXI gadsimtā sākām apzināties, cik cilvēka organisms ir trausls. Arvien vairāk cilvēku cenšas rūpēties par sevi, ēdot veselīgu pārtiku un sportojot, bet bieži ar to vien nepietiek. Joprojām pastāv daudz faktoru, kurus nekontrolējam un kas novājina organismu, piemēram - piesārņotais gaiss pilsētās, cigarešu dūmu pilnās kāpņu telpas, «ātrās uzkodas», stress darbā. Turklāt dažkārt mums patīk palutināt sevi ar saldumiem, un nereti garšīgākie saldie ēdieni ir tieši tie, kuru sastāvā ir visvairāk organismam nevēlamo vielu. Šādā veidā organismā ik dienas tiek uzkrāts arvien vairāk «atkritumu» un sārņu. Ja neko nedarīsim, tie no organisma tā arī netiks izvadīti. Ar laiku pat spēcīgs un veselīgs organisms, kas tiek «barots ar nevajadzīgām vielām», parādīs vārguma pazīmes.

Senā pagātnē - XVII-XIX gadsimtā - cilvēki mēdza reizi gadā doties brīvdienās pie ūdeņiem Kaukāzā. Šajās vietās mūsu senči attīrīja organismu ar dabīgā minerālūdens palīdzību. Mūsdienās šādas brīvdienas būtu noderīgas arī mums visiem.

Esošais dzīves ritms un lielpilsētu vide salīdzinājumā ar situāciju pirms 200 gadiem ir ievērojami paātrinājuši organisma «piesārņošanas» procesu. Tā rezultātā divu nedēļu brīvdienas XXI gadsimta cilvēkam nesniegtu tādu labumu, kādu sniedza XIX gadsimta cilvēkam. Attiecīgi rodas jautājums – kā mūsdienu cilvēkam attīrīt savu organismu un kā to darīt ikdienā.

Nav nepieciešams pārcelties uz kūrortu! Pasaules attīstība, kas paātrinājusi organisma «piesārņošanas» procesu, paralēli ir sniegusi mums arī iespēju attīrīt to vienkārši un ātri. Pirms vairākiem gadiem zinātnieki konstatēja, ka viena no labākajām organisma attīrīšanas metodēm ir dabīgā minerālūdens lietošana. Ūdens, kas daudzu gadu garumā ir bagātināts ar dažādām minerālvielām un mikroelementiem. Organisms tiek attīrīts ar vulkāniskas izcelsmes minerālūdeni, piemēram, «Borjomi». Tas satur gandrīz visus elementus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu organisma normālu darbību, un šis sastāvs palīdz atbrīvot ķermeni no visa liekā. Kādreiz par «Borjomi» tika veikti daudzi pētījumi, tie turpinās arī mūsdienās. Pētījumi atklāj unikālu «Borjomi» īpašību — spēju attīrīt cilvēka organismu. Cilvēka ķermenī tas veic dušas funkciju, t. i., aizskalo visus ķermenī uzkrātos «atkritumus”. Šo «Borjomi» īpašību cilvēki augstu vērtē jau vairāk nekā 200 gadu.

«Borjomi» unikālais minerālvielu sastāvs, kas veidojies Gruzijas vulkāniskajās dzīlēs, nodrošina šī minerālūdens attīrīšanas spēju un unikālo garšu. «Borjomi» dzimtene ir Bordžomi (Borjomi) nacionālais parks — Karagauli (Kharagauli). Tas atrodas 850-2500 metru augstumā virs jūras līmeņa. Tā dabiskā vide ir saglabājusies neskarta līdz pat mūsdienām. «Borjomi» ir bagātināts ar dabīgo oglekļa dioksīdu, un šā iemesla dēļ tas nonāk virszemē no 1200-1500 metru dziļuma bez jebkādu sūkņu palīdzības. Tādā veidā «Borjomi» tiek bagātināts ar 60 dažādām minerālvielām, un virszemi sasniedz silts (38-41⁰C) minerālūdens.

Šāda veida minerālūdens ir nenovērtējams palīgs, lai ik dienas izvadītu no organisma vielmaiņas blakusproduktus — sārņus. Sārņu veidošanās process organismā notiek nepārtraukti. Jo ātrāks tas ir, jo ķermenī uzkrājas lielāks daudzums sārņu. Tie sāk uzkrāties šūnās un starpšūnu vidē. Neizvadītie sārņi uzkrājas arī saistaudos, taukaudos un kaulaudos, muskuļos un orgānos (aknās, plaušās, zarnās utt.). Pirmās pazīmes, kas liecina par sārņu uzkrāšanos, ir pastāvīgs vai pēkšņs nogurums, aizkaitināmība, biežas galvassāpes. Pārāk liela sārņu daudzuma rezultātā cilvēks var ciest no alerģijām, drudža, gļotādas slimībām (rinīts, konjunktivīts) un ādas problēmām (krāsas izmaiņas, sausums, iekaisums). Vēlāk tas var izraisīt nopietnus orgānu bojājumus. Tomēr daba cilvēkam ir devusi unikālu pašaizsardzības spēju - rodoties pirmajām sārņu uzkrāšanās pazīmēm, cilvēks zaudē apetīti, vēlas lietot tikai šķidrumu, kā arī fiziski un garīgi atpūsties.

Ir acīmredzams, ka mums ir jāpalīdz organismam atbrīvoties no sārņiem. To var izdarīt, iekļaujot dabīgo minerālūdeni ikdienas uzturā. «Borjomi» ne tikai palīdz attīrīt ķermeni, bet arī uzlabo vielmaiņu, pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu un stiprina imunitāti.
Pašlaik veselīgs dzīvesveids «ir modē» un kļūst populārāks. Cilvēki augstāk novērtē regulāru sportošanu, nekā spēju vienā malkā izdzert alus kausu. Cigareti biežāk aizstāj ar ābolu vai dabīgā minerālūdens «Borjomi» pudeli. Ceram, ka veselīgā dzīvesveida tendence kļūs arvien aktuālāka!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu