Organizē atbalsta pasākumu Ukrainas tautai pie Brīvības pieminekļa (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā, pie Brīvības pieminekļa rītdien paredzēts otrais pasākums, paužot atbalstu Ukrainas tautai, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Piedalīties akcijā tiek aicināti visi, kam rūp cilvēktiesības, vārda brīvība, miers un demokrātiskas sabiedrības principi. Akcijas laikā tiks dziedāta himna un aizdegtas svecītes.

Organizatori lūdz nācējus neņemt līdzi kādas konkrētas partijas karogus, uzsverot, ka tā ir brīvprātīgi organizēta akcija, kas atbalsta mieru, solidaritāti, demokrātiju un cilvēktiesības.

Manifestācijā pie Ukrainas vēstniecības daudzi cilvēki pauda neapmierinātību ar Nacionālās apvienības un «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» karogiem, jutās neērti, tāpēc lūdzam ņemt tikai Latvijas un Ukrainas karogus, norādīts sociālajā tīklā «Facebook».

Vairāk nekā 160 cilvēki «Facebook» norādījuši, ka apmeklēs šo pasākumu, to skaitā arī politiķi, piemēram, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Pasākums notiks svētdien, 26.janvārī, plkst.15 pie Brīvības pieminekļa. Sīkāka informācija par pasākumu izvietota «Facebook».

Kā ziņots, pirmajā zibakcijā pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, lai paustu atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem saistībā ar tur notiekošajiem nemieriem un vardarbību, bija sapulcējušies aptuveni 100 cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, daudziem rokās bija Latvijas un Ukrainas karogi, dažādi plakāti, kuros pausts atbalsts demokrātiskām vērtībām, brīvībai, kā arī fotogrāfijas ar nemierniekiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja viena no akcijas rīkotājām Ilona Bičevska, tā tiek rīkota, lai paustu atbalstu Ukrainas sabiedrībai un iestātos pret vardarbību.

Vairāki akcijas dalībnieki mēģinājuši savā apģērbā ielikt kādu akcentu Ukrainas karoga krāsās - zilā vai dzeltenā. Tāpat sanākušajiem tiek dalītas zilas un dzeltenas lapas ar aicinājumu uz tām uzrakstīt, par kādām vērtībām viņi iestājas un kāpēc ieradušies.

Pasākuma norisi uzmanīja vairākas policijas ekipāžas.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu