Orhideju eksotika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 15. līdz 23. septembrim Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā aicinām baudīt orhideju eksotiku. Orhideju dienu laikā būs iespēja ne tikai aplūkot ziedus, bet arī uzzināt par orhideju dzīvi, daudzveidību, izplatību un izmantošanu.

Izstādē būs skatāmas Botāniskā dārza, Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu (LOEADA) asociācijas (http://www.orchids-loeada.lv/) un Lietuvas Orhideju kluba (http://www.orchidejos.lt/) kolekcionāru skaistākās orhidejas. Pieredzējuši audzētāji atbildēs uz jautājumiem un dalīsies pieredzē. Interesenti varēs iegādāties orhidejas, kā arī substrātus un citas nepieciešamas lietas, kas noder orhideju audzēšanai mājas apstākļos. Orhideju izzināšanai un praktisku padomu iegūšanai notiks meistarklases:

  • 15. septembrī plkst. 11.00 – 12.00 Lekcija par orhideju simbolisko nozīmi senās Ķīnas kultūrā. Orhideju zīmēšanas paraugdemonstrējumi tradicionālajā Ķīnas tušas glezniecības stilā. (LU asoc. prof. Agnese Haijima)

  • 15. septembrī plkst. 13.00 Iepazīšanās ar Japānas dārgumu Neofinetia falcata. Sfagnu uzkalniņu veidošana Neofinetia falcata audzēšanai. (LOEADA)

  • 16. septembrī plkst. 13.00 Orhideju pārstādīšana. Epifīto orhideju montēšana uz sintētiskā vai dabīgā materiāla bloka. (LOEADA)

  • 22. septembrī plkst. 13.00 Orhideju pārstādīšana. Epifīto orhideju montēšana uz sintētiskā vai dabīgā materiāla bloka. (LOEADA)

  • 23. septembrī plkst. 13.00 Dažādu orhideju (epifīto, zemes) pārstādīšana. (LOEADA)

Izstādē piedalīsies Motus Vita biedrība (http://motusvita.lv), kura atbalsta cilvēkus ar neiromuskulārām slimībām un viņu ģimenes. Apmeklētāji varēs apskatīt un iegādāties orhideju un citu eksotisko ziedu gleznojumus uz zīda, kā arī cita materiāla, ko mākslas terapijas nodarbībās darinājuši cilvēki ar kustību ierobežojumiem. Iegūtie līdzekļi paredzēti slimnieku ar neiromuskulārām saslimšanām ģimeņu atbalstam.

Īpašs piedāvājums no Tropu Tauriņu mājas tikai Orhideju dienu laikā grupām, kurās ir vismaz 10 cilvēki, samazināta ieejas maksa bērniem - 1,50 lati un pieaugušajiem - 2,00 lati, bet gida pakalpojumi bez maksas, iepriekš piesakoties pa tālruni 27644440.

Tropu tauriņu mājā klātienē var vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Ikvienam šeit iespējams piedzīvot tropu eksotiku, izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Būs redzamas arī dažādi tauriņu dzīves posmi, jo dažas sugas lieliski iejutušās un sākušas vairoties. Gūsiet unikālu pieredzi, ja laimēsies būt klāt mirklī, kad no kūniņas šķiļas tauriņš. Tauriņu māja būs atvēta no plkst. 11.00 līdz 19.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu