Orlando «Magic» pārtraucis sadarbību ar pazīstamo Turkoglu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NBA komanda Orlando «Magic» pārtraukusi sadarbību ar turku basketbolistu Hidajetu Turkoglu, vēsta laikraksts «Orlando Sentinel».

Tomēr spēlētāju vēl saistīs līgumattiecības ar «Magic» klubu, bet abas puses savā starpā vienojušās, ka Turkoglu nepiedalīsies pirmssezonas treniņnometnē.

Orlando kluba pirmssezonas nometne sāksies otrdien, bet drīzumā Turkoglu kontrakts varētu tikt izpirkts.

Turkoglu līgums beigsies pēc nākamās sezonas, kurā viņam ir garantēti sešu miljonu dolāru (3,12 miljonu latu liela alga), taču pēc 10. janvāra, ja līgums vēl būtu spēkā, basketbolists saņemtu 12 miljonus dolāru (6,24 miljonus latu) par sezonu.

Tiek lēsts, ka klubs ar Turcijas basketbolistu vēlas sarunāt līguma izpirkuma maksu, kas būtu zemāka par sešiem miljoniem dolāru.

34 gadus vecais basketbolists aizvadītajā sezonā piedalījās tikai 11 spēlēs, izceļoties ar vidēji gūtiem 2,9 punktiem un 2,4 atlēkušajām bumbām.

Februārī spēlētājs saņēma 20 spēļu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas - steroīda metenolona - lietošanu.

Taču karjeras laikā Turkoglu veicies krietni labāk, jo aizvadītās 897 NBA spēlēs uzbrucējs vidēji mačā guvis 11,9 punktus un izcīnījis 4,2 bumbas zem groziem.

Savas karjeras laikā basketbolists pārstāvējis ne tikai «Magic», bet arī tādas NBA komandas kā Sakramento «Kings», Toronto «Raptors» un Fīniksas «Suns».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu