«OSCar eO» nesasniedz septītā posma finišu, bet sacensības turpina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis sestdien nesasniedza slavenā «Dakaras» rallijreida septītā posmā finišu, tomēr sacensības turpinās.

Sacensību garākajā, 419 kilometru, ātrumposmā Saukāns/Dambis izlēma neveikt pēdējos 36 kilometrus, lai nebūtu kāpās jābrauc tumsā, tomēr tas neliegs Latvijas ekipāžai turpināt sacensības. Līdzīga iemesla dēļ finišu nesasniedza arī citi «Team Latvia» pārstāvji vieglo automašīnu klasē krievs Antons Grigorovs un latvietis Ainārs Princis.

Tikmēr no Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotajām «Mitsubishi» automašīnām ar krievu braucējiem septītajā posmā finišu sasniedza Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs, kuri izcīnīja augsto 19. vietu.

Posmā uzvaru izcīnīja pašreizējais čempions katarietis Nasers Salehs Al Atija («Hummer»), kurš distanci veica trijās stundās, 26 minūtēs un 57 sekundēs. Uzvarētājam septiņas ar pusi minūtes zaudēja amerikānis Robijs Gordons («Hummer»), bet trešajā vietā palika slavenais francūzis Stefans Petransels ar «Mini» automašīnu, kurš bija vēl par 23 sekundēm lēnāks.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderpozīcijā nostiprinājās 46 gadus vecais Petransels, kurš karjeras laikā sešas reizes uzvarējis motociklu klasē, bet trīs reizes vieglo automašīnu vidū. Viņš tagad jau par 11 minūtēm un 22 sekundēm apsteidz poli Kšištofu Holovciču («Mini»), kas šoreiz ieņēma ceturto vietu, bet 13 minūtes un deviņas sekundes atpaliek Gordons.

No «Team Latvia» ekipāžām pašlaik neviena automašīna neatrodas kopvērtējumā, bet «Re Autoclub» ekipāža Meļņikovs/Nikoalevs ieņem 28. vietu.

Tikmēr motociklu klasē septītajā posmā uzvarēja pašreizējais čempions Marks Koma no Spānijas (KTM), kurš par divām minūtēm un trim sekundēm apsteidza francūzi, savu komandas biedru, Sirilu Desprē, bet trešajā vietā ierindojās portugālis Paulu Gonsalvešs («Husqvarna»), kurš posma uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 49 sekundes. Kopvērtējumā tagad Desprē apsteidz Komu par septiņām minūtēm un 48 sekundēm.

Arī smago automašīnu klasē septītajā posmā finišu nesasniedza ne «Team Latvia» pavadošā ekipāža francūzis Žans-Šarls Morī ar stūrmaņiem beļģi Žanu-Klodu Kakē un Kasparu Dambi, ne «RE Autoclub» sagatavotā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

Posmā uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis ir Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš tagad jau par 17 minūtēm un desmit sekundēm apsteidz čeha Aleša Lopraisa ekipāžu.

Kā ziņots, sacensību sestais posms tika atcelts drošības apsvērumu dēļ - spēcīga lietus un sniega dēļ Andu kalnu apvidū, bet svētdien būs sacensību vienīgā brīvdiena.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā ir 20 cilvēki, kas atbild par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu