«OSCar eO» sekmīgi sasniedzis «Dakaras» rallijreida finišu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO», ko vada Māris Saukāns un Andris Dambis, sekmīgi sasniedza slavenā «Dakaras» rallijreida finišu.

«Mēs to izdarījām - «eO», Andris, Māris un katrs komandā, esam finišējuši «Dakaras» rallijreidā ar pasaulē pirmo un Latvijā būvēto elektroauto,» savā «Twitter» profilā vēstīja «Team Latvia» komandas mehāniķis Kaspars Dambis.

«Team Latvia» vēl pirms «Dakaras» rallijreida paziņoja, ka izcīnītā vieta šoreiz nebūs svarīga, jo galvenais uzdevums būs pārbaudīt smagos apstākļos unikālo «OSCar eO» un sasniegt finišu.

Kā liecina oficiālie rezultāti, pēdējā, 14. ātrumposmā, kurā sportisti veica simbolisku distanci, Saukāns/Dambis ieņēma priekšpēdējo, 77. vietu, bet otra «Team Latvia» vieglā automašīna ar krievu Antonu Grigorovu un latvieti Aināru Princi izstājās. Arī «Dakaras» rallijreida noslēguma kopvērtējumā Saukāns/Dambis ierindojās priekšpēdējā, 77. pozīcijā.

Tikmēr augstas vietas pēdējā ātrumposmā izcīnīja Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotās «Mitsubishi» automašīnas ar krievu braucējiem - Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ieņēma 16. vietu, bet Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs ierindojās 20. pozīcijā.

Kā ziņots, par desmitkārtēju «Dakaras» rallijreida uzvarētāju svētdien kļuva slavenais Francijas sportists Stefans Petransels, kurš triumfēja vieglo automašīnu klasē. Karjeras sākumposmā 46 gadus vecais Petransels sešas reizes triumfēja motociklu klasē, bet tagad viņš jau ceturto reizi uzvarēja arī vieglo automašīnu vidū. Summā Petransels par 41 minūti un 56 sekundēm apsteidza spāni Nani Romu («Mini»).

Tikmēr Meļņikovs/Nikolajevs noslēguma kopvērtējumā izcīnīja 18. pozīciju, bet Kuzņecovs/Jelagins ieņēma 36. vietu.

Smago automašīnu klasē 14. posma posma finišu sekmīgi sasniedza arī «Team Latvia» pavadošā ekipāža ar francūzi Žanu-Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem BEĻĢI Žanu-Klodu Kakē un Kasparu Dambi, ieņemot priekšpēdējo, 59. vietu. Tikmēr «RE Autoclub» sagatavotā smagā automašīna ar krieviem Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli pēdējā posmā ieņēma 45. pozīciju.

Noslēguma kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš otrajā vietā palikušo savu tautieti Hansu Steisiju apsteidza par nepilnām 52 minūtēm, Morī ekipāža noslēguma kopvērtējumā ieņēma 48. vietu, bet Pavlova ekipāža palika pēdējā, 60. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka motociklu klasē ceturto reizi triumfēja francūzis Sirils Desprē ar KTM. Visā sacīkšu laikā ar Desprē sīvi cīnījās viņa komandas biedrs un pagājušā gada čempions Marks Koma no Spānijas, tomēr priekšpēdējā posmā viņš kādā brīdī aizbrauca nepareizā virzienā, izstājoties no cīņas par uzvaru kopvērtējumā. Summā Desprē apsteidza Komu par 53 minūtēm un 20 sekundēm.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā bija 20 cilvēki, kas atbildēja par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu